A MicroStrategy 450 millió dolláros befektetése miatt nőtt az intézményi befektetői érdeklődés a Bitcoin iránt

Nemrégiben egy óriási volumenű tranzakció az intézményi befektetők figyelmét a Bitcoinra irányította. A MicroStrategy, egy 1.5 milliárd dolláros üzleti elemző és cloud-technológiai cégcsoport 38 250 Bitcoint vásárolt augusztus eleje óta. A cég nagy összegű Bitcoin vásárlásának hatására jelentősen nőtt az intézményi befektetői aktivitás a Bitcoin piacán.

A Bakkt Bitcoin piactér, amelynek a NYSE-t is kézben tartó ICE cégcsoport a tulajdonosa szeptember 15-én rekord napot zárt a tranzakciók volumenét illetően. A Bakkt-on aznap 15 955 Bitcoin cserélt gazdát, 36%-kal több, mint a korábbi rekord.

Az LMAX Digital felületén, ami a Bakkt-hoz hasonlóan szintén intézményi befektetőket kiszolgáló kriptopiac, hasonló növekedésről számoltak be. A Skew adatai szerint az LMAX Digital körülbelül napi 84 millió dollár forgalmat bonyolít le, lekörözve ezzel a Bitstamp-et, a Kraken-t és a Gemini-t is. Jelenleg az LMAX Digital a második legnagyob Bitcoin piac a Coinbase után a Skew rangsorolása szerint, ami megint csak a hatalmas intézményi befektetői érdeklődés bizonyítéka.

A Grayscale kriptobefektetési cég által kezelt vagyona is jelentősen megugrott az elmúlt időszakban. A Grayscale is az intézményi befektetőket célozza meg elsősorban. Barry Silbert a Grayscale ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a kezelt ügyfélvagyonuk elérte a 6.3 milliárd dollárt. A Bakkt, az LMAX Digital és a Grayscale párhuzamos tranzakció-növekedése egy általános növekedési trendet jelez az intézményi befektetői piacon, miután a MicroStrategy bevásárolt Bitcoinnal.

Az elmúlt két hónap alatt a MicroStrategy 38 250 Bitcoint vásárolt összesen 425 millió dollárért. Először augusztus 11-én 21454 Bitcoin vásárlását jelentették be. Azt szeretnék ugyanis, ha a Bitcoin lenne a legmeghatározóbb vagyonelemük. Szeptember 14-én újabb BTC vásárlásról számolt be Michael Saylor, a MicroStrategy ügyvezetője.

“2020. szeptember 14-én, a MicroStrategy lezárt egy újabb 16796 Bitcoin vásárlási ügyletet, 175 millió dollár értékben. Cégünk összesen 38250 bitcoint vásárolt 425 millió dollár értékben, beleértve a díjakat és költségeket is.”

Dan Tepiero, a 10T Holding társalapítója azt nyilatkozta, hogy hosszú távon újabb pénzügyi vezetők (CFO-k) csatlakozhatnak a trendhez.

“Nem lehet eléggé hangsúlyozni a MicroStrategy Bitcoin vásárlásának fontosságát. Az érveik és gondolkodásuk kiváló, amit minden vállalati pénzügyi vezető meg fog érteni, és figyelembe fog venni.”

Az intézményi piacokon a kereskedési aktivitás egyelőre lényegesen alacsonyabb, mint a többi, kripto-kiskereskedelmi platformon. Az olyan platformok, mint a Coinbase Pro és a Binance, dollármilliárdokat dolgoznak fel naponta.

De mivel intézményi befektetők egyre aktívabbak a Grayscale, a Bakkt és az LMAX Digital-hoz hasonló platformokon, a kereskedési volumenjeik nemsokára versenyre kelhetnek a kisbefektetők  aktivitásával. A bankok által üzemeltetett kripto letétkezelői szolgáltatások előretörése és a Bitcoin alapok térhódítása hosszú távon tovább növelheti az intézményi Bitcoin befektetéseket.

Szerző: Fogarasi Gábor

Forrás: LongHash

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük