Micsoda hétfő! 61 ezer dollár felett a bitcoin, új rekordot döntött a Binance Coin

A Binance Coin újabb rekordot állított fel 577 dolláron, a bitcoin ismét 60 000 dollár fölé ugrott.

A bitcoin tulajdonosok örülhetnek, hiszen a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptovaluta a ma reggeli órákban átlépte a 61 000 dollárt. A bitcoin hetekig 60 000 dollár alatt mozgott, míg szombaton végre elérte a 61 200 dollárt, mellyel 3 hetes csúcsot döntött. Az öröm nem tartott sokáig, hiszen vasárnapra a bitcoin ismét 58 000 dollár felé vette az irányt. A ma reggeli órákban azonban magára talált a kriptopénz és az árfolyam átlépte a 61 000 dollárt.

Nem a bitcoin az egyetlen kriptovaluta, mely áremelkedést mutatott, hiszen több altcoin árfolyama valósággal kilőtt. A Binance Coin az elmúlt 24 órában több mint 20%-os árfolyam növekedést ért el, a cikk írásának idején 577 dolláron kereskednek egyetlen BNB-vel, amely újabb történelmi csúcsot jelent. A kriptopénz elképesztő utat járt már be az idén, csaknem 1500%-kal emelkedett az árfolyama 2021 év eleje óta.

Az elmúlt hónapban a Binance Smart Chain alacsony díjai miatt életképes Ethereum alternatívaként jelent meg a kriptotérben.

Messari Ryan Watkins nemrégiben a Twitteren a BSC centralizált jellegére hívta fel a figyelmet:

A BSC gyorsasága és skálázhatósága nem valami mágikus technológiai újítás miatt van. Nem, ez inkább a központosítás varázsa… A Binance hihetetlen eléréssel és befolyással bír, és ezt arra használta fel, hogy egy csomó új felhasználót vigyen a DeFi-ra…”

Kapcsolódó: A Binance Smart Chain-en 200%-kal több a napi tranzakciók száma, mint az Ethereumon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.