Miért megszállottja a 8-as számnak a legtöbb NFT bálna?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Úgy veszik a CryptoPunks NFT-ket, mint a cukrot, a 8-as szám pedig csak hab a tortán. Összesen 64 CryptoPunks van 888 ETH-ért listázva, és éppen a napokban kelt el a hírhedt CryptoPunk 8888 – meglepően 888,8 ETH-ért… A hangulat pedig egyre csak fokozódik: Cai Wensheng, a Meitu társalapítója nemrégiben a CryptoPunk 8236-ot vásárolta meg. De mire ez a nagy hájp a 8-as szám körül, és vajon kik lehetnek a rejtélyes CryptoPunks tulajdonosok?

A kínai kultúrában elengedhetetlen a számmisztika, és már évezredek óta számok köré építik életüket, jövőjüket. Éppen ezért, az egyik elmélet szerint a kínai bálnákat a bűvös szám csábítja leginkább a piacra. A keleti hiedelemvilág ugyanis igen nagy figyelmet tulajdonít a 8-as számnak, mivel az „gazdagságot” és „jólétet” jelent. Nem is csoda tehát, hogy egyre több, tehetősebbnél tehetősebb kínai befektető érdeklődik a CryptoPunks iránt. A bűvös számokhoz társított NFT-k pedig nagy örömmel landolnak a kínai bálnák öleiben:

„A kínai bálnáknak gazdag és befolyásos barátaik vannak, és csak a Punks-ról témázgatnak italozások és vacsora közben, miközben metaverzumokat és egyebeket dobnak fel” – állítja egy befektető.

A CryptoPunks egyébként elég komoly múlttal büszkélkedhet, és egészen 2018-ig vezethető vissza karrierje, amikor az NFT-k még messze nem voltak kelendőek. Azóta viszont tagadhatatlanul sikeres utat jártak be. Sőt, a pletykák szerint Bo Feng, a DragonFly ügyvezető partnere, ráadásul még az Alibaba társalapítója, Joe Tsai is rendelkezik CrytoPunk-kal.

Ami pedig a keleti befektetőket illeti, Alex Svanevik, a Nansen adatelemző cég vezérigazgatója elmondta, hogy a blokklánc-nyilvántartások szerint Ázsia a legaktívabb kontinens a kriptovaluta kereskedésben. Egyelőre viszont, az NFT-piac kereskedési szintjét még nem tanulmányozták. És az sem biztos, hogy a bűvös számok valóban ekkora befolyással lennének a piacra. A CryptoPunk 8888 rejtélyes tulajdonosa például elvileg nem ázsiai származású, és a 8-as számot csak azért kedveli, mert az „úgy néz ki, mint egy hóember”.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.