Mik vannak? Az orosz ortodox egyház még nem áll készen rá, hogy bitcoin adományokat is fogadjon

Derült ki a Jesus-Portal YouTube csatornán közvetített streaming során, ahol Hilarion Alfejev, a moszkvai patriarchátus külső egyházi kapcsolatokért felelős osztályának elnöke válaszolt az ájtatosok kérdéseire.

Egyben az orosz ortodox egyház nem tervez saját kriptovalutát se kibocsátani, de azt azért hozzátette, a technika más módszereivel lehet adományt utalni az egyháznak, ez pedig a telefon.

“Nem valószínű, hogy a közeljövőben elfogadunk különféle kriptovaluta és bitcoin adományokat, továbbá saját pénz kibocsátását se tervezzük” – mondta. “Viszont lehetőség van telefonon keresztül adományt juttatni az egyháznak.”

Az orosz egyházképviselő Alfejev egyébként három évvel ezelőtt már megejtett egy kommentárt a kriptovalutákról, akkor Ponzi-sémához hasonlítva azokat, “amelyek mögött nincs semmi”. Azóta diplomatikusabbra vette a stílust, mert piramisozás nem hangzott el a bitcoin kapcsán, se az uzsorázás főbenjáró bűne, amiben inkább-inkább a bankok jeleskednek.

A CoinTelegraph értesülései szerint az ortodox egyház rendkívül nehéz pénzügyi helyzetben zárta az elmúlt esztendőt, mivel a világjárvány miatt kénytelen volt két hónapra bezárni a templomait Oroszországban. Az se tiszta, hogy egyáltalán mekkora bevétellel számolhat az orosz egyház adva a kiadásaik és bevételeik titkosságát, azonban egy 2014-es jelentésből kiderült, hogy az orosz ortodox egyház évente 150 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el.

Vajon a

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.