Mike Tyson a kriptopénz piacokon is kipróbálja magát *FRISSÍTVE*

FRISSÍTVE: Mike Tyson egy tegnapi Twitter bejegyzésben elhatárolódott a Fight to Fame projekttől, amit a VentureBeat cikke alapján a BitcoinBázis egy legitim kriptovaluta projektnek állított be. A Cointelligence még tavasszal adott ki egy jelentést a Fight to Fame projektről, amiben bizonyítékokkal támasztja alá, hogy a Fight to Fame átverésre alapul. Kérjük Olvasóinkat, a cikkben leírtakat vegyék tárgytalannak és egyben elnézést kérünk a fals híranyagért (2019.08.17 – a Szerző).

Az amerikai bokszlegenda Mike Tyson a Fight to Fame szórakoztatóplatform segítségével reméli, hogy fellendítheti a küzdősportolók szerencséjét és pénzügyi helyzetét a filmvásznon, na és persze a saját imázsának bevetésével.

Az ötlet az, hogy lehetővé teszi a küzdősportolók számára, hogy több pénzhez jussanak, befolyásosabbá váljanak és menedzserek és külsősök bevonása nélkül váljanak szupersztárokká. A Fight to Fame társaság segít a harcosoknak elismerést szerezni a közösségi médián, a valóságshow-kban, filmekben, játékokban, az élő mérkőzéseken és fogadásokon. Mindezt az elsőre szerteágazó konstrukciót a blokkláncon, a transzparens és biztonságos decentralizált főkönyvön fognák össze.

A vállalkozásának alapítója és elnöke pedig nem más, mint maga Mike Tyson. Mellette helyet kapott a csapatban Farzam Kamalabadi, akik vezérigazgatói posztot látja el, Tim Smithe, kétszeres Emmy-díjas producer és Stan Larimer, kriptovaluta és blokklánc szakértő. A vállalat missziója egy “teljesen magával ragadó és platformon átívelő szórakozás teremtése, amelyet a blockchain technológia támogat.”

“A Fight to Fame ötlete onnan jött, hogy nincs megfelelő akcióhős utánpótlás.” – áll Mike Tyson nyilatkozatában. “Tapasztalt harcosként szeretném mentorálni a jövő nemzedékeit, különösen a jövőbeli akciócsillagokat és segítsük a sikerhez és a méltányos kompenzációhoz vezető úton. Ennek a globális platformnak a felépítése a szenvedély számunkra.”

Elsőre meglehetősen furcsának tűnik, hogy egy kalap alá kerül Hollywood, versenysportok és a blokklánc. A technológia szerepe elsősorban a transzparencia fenntartásában lesz, hogy a projekt elejétől a végéig átláthatóság biztosítson a jutalmazás, rajongói szerepvállalás és a márkalehetőségek terén.

“A blockchain felhatalmaz minket az internet korában” – mondta Kamalabadi. “Ez a tömegektől eredő vagyonteremtésről szól, ami végső  soron visszajut a tömegekhez az összes résztvevő és érdekelt félen keresztül. Nem egy win-win szituációt teremtünk. Ez az összes érdekelt fél számára többszörös win-win lehetőség.”

Elméletben úgy néz ki, hogy tehetséges harcosok felkutatása után a Fight to Fame a közösségi médiaplatformokon és valóságshow-kon keresztül híressé teszi, filmszerepekhez juttatja őket, játékokban szerepelnek és lehetővé teszi, hogy több pénzt maguknál tarthassanak, mint a jelenleg uralkodó rendszerben. A szurkolókat pedig tokennel jutalmaznák különböző tevékenységekért cserébe, aminek értéke elméletileg növekedni fog.

Papíron leírva ez mind szép és jó, van mögötte egy nagyon befolyásos bokszoló, és Stan Larimer, aki Daniel Larimer, a BitShares, Steem körül tevékenykedett, jelenleg a Block.one CTO-ja.

Fight to Fame tervei között szerepel egy ICO tokenkibocsátás lebonyolítása, ahol a FF tokeneke értékesítenek. A token elsődleges célja a szurkolói aktivitás ösztönzése lesz. A rajongók a tokenek segítségével fogadhatnak a meccsekre és az ökoszisztémán belül újabb projekteket finanszírozhatnak.

(Forrás: VentureBeat)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük