Mikor éri el a Bitcoin árfolyama a 64 000 dollárt? Ez a mutató lehet a kulcs

A Bitcoin árfolyama március közepe óta a 61.062 dolláros szint alatt van. Valójában a kriptovaluta ára azóta nagyrészt 51.695 és 60.000 dollár között mozog. Más szavakkal, már több mint 25 nap telt el azóta, hogy a kriptoeszköz új csúcsot ért el, amely mögött főleg az állt, hogy rengeteg tranzakcióit bonyolítottak le a hálózaton.

55-58 ezer dolláros árszinten a HODLerek több mint 85%-a nyereséget könyvelhetett el. Az is nagyon érdekes, hogy a nagy HODLerek több mint 25%-a vagyis negyede továbbra is tart Bitcoint a portfóliójában.

2021. április 6-án a Bitcoinnak volt a 2. és 3. legnagyobb értékű egyedi tranzakciója eddig idén a hálózaton. Az on-chain hálózaton egy órás ablakában két, 35 237 és 30 000 Bitcoin összegű tranzakció történt, melyek a hálózat második és harmadik legnagyobb lebonyolított tranzakciói voltak. Az első utalás egy olyan címre történt, amelyen 2019-ben 66 666 dollár értékű BTC volt, de nulla az elmúlt 4 hónapban. A tokeneket ezután áthelyezték, és egy nem használt cím 35.237 tokent kapott a 2. utaláskor, ahol jelenleg is tartják őket.

Mivel vannak összhangban ezek a bálna utalások?

2019-ben a bálna transzferek több mint 200%-os árfolyam rallihoz vezettek. Igazából most arra is számíthatunk, hogy a legújabb bálna transzferek a 64 000 dolláros szint eléréséhez is hozzájárulhatnak.

Bitcoin árfolyama

Forrás: Twitter

A fenti ábra a Bitcoin on-chain volumenének legjobb óráját mutatja 2020 decembere óta. Ezenkívül van egy másik mutató is, amely erre a felfelé irányú rallira mutatott, ez pedig a derivatívák finanszírozási rátája volt a Bitcoin számára.

Bitcoin árfolyama

Forrás: Santiment

A Bitmex által készített másik diagram is azt mutatja, hogy a Bitcoin folytatja a rallit. A BitMEX-en a +0,10%-os finanszírozási ráta közel állt ahhoz az értékhez, amit néhány hete a BitMEX-nél tapasztaltak. Mikor ezt az értéket elérte a mutató, a Bitcoin árfolyama csúcsot döntött márciusban. A long pozíciók táplálják a short pozíciókat, és ez a helyzet a jelenlegi finanszírozási ráta mellett is, egyre növekvő likviditással a derivatíva tőzsdék esetében is.

A finanszírozási ráta emelkedése azt jelzi tehát, hogy a kiskereskedők körében a hangulat bullish. A jelenlegi finanszírozási ráta alapján a rövid távú csúcs elérése után nagyobb az árkorrekció kockázata. Mindazonáltal jelenleg a hangulat és a mutatók alapján a Bitcoin valószínűleg továbbra is a 64 000 dolláros cél felé halad előre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.