Miközben a BNB a SOL-t előzi, egy altcoin sunnyogva hódítja meg a szektort

Pillanatok alatt emelkedett több mint 8.1 százalékot a Binance értéke, miután a cég bevezette a régóta várt Sleepless AI-t. A növekedéssel így a BNB piaci kapitalizációja ismét a Solana fölé került.

A most látható futam nem nevezhető elszigetelt jelenségnek, hiszen az elmúlt napok során több piacvezető kriptó is erősödni kezdett. A kifejezetten pozitív hangulat hátterében az áll, hogy karnyújtásnyira került a spot Bitcoin ETF engedélyezése.

A Binance értéke egyetlen hét alatt 23 százalékkal növekedett, így jelenleg a BNB árfolyama 334 dolláron áll. Ennek köszönhetően a BNB jelenleg a 4. legnagyobb mérettel rendelkező kriptó, hála 51 milliárd dolláros méretének.

Bár kétségtelenül erős évet láthattak a Solana befektetői, a folyamatos erősödés ellenére is csak az 5. hely jutott a kriptoszektorban SOL-nak.

Más kérdés, hogy míg éves viszonylatban 37 százalék hozamot érhettek el a BNB befektetők, addig akik év elején vásároltak SOL-t, közel 1000 százalék profitot tudtak realizálni.

A most tapasztalható optimizmus a BNB háza táján nem kizárólag az ETF hírének, hanem a Sleepless AI-nak is köszönhető.

A Sleepless AI a Binance Launchpad keresztül érhető el. Egyszerűen összefoglalva a projekt képes egyesíteni az AI-alapú játékokat a Web3 világával, ezzel egy egészen páratlan és innovatív felületet megalkotva.

Technikai oldalról azonban korai lenne még bizakodni, hiszen a jelek szerint egyre több befektető fogad a BNB további emelkedése ellen. Napi bontásban az RSI érték úgy látszik éppen most tetőzik, így minden bizonnyal konszolidációra lehet számítani.

Továbbá az MACD is éles pozitív irányt vett, amit kevés eséllyel lesz képes tartani a BNB.

Nem volt könnyű éve a Binance-nek

Ahogy azt említettük, bár éves szinten nyereséget könyvelhetnek el a BNB tulajdonosok, a szektorban kifejezetten gyengén szerepelt a Binance.

Nem csupán a mém szektor, hanem lényegében az összes jelentősebb mérettel rendelkező kriptó képes volt a magasabb növekedésre.

2022 végén az ETH és a BTC egyaránt hatalmas esésen ment át, aminek köszönhetően idén bőven volt lehetősége mindkét kriptónak rallyra.

A BTC ETF híre kapcsán a bitcoin mérete 156 százalékkal nőtt decemberig, míg az Ethereum bikái 102 százalékos profitot üdvözölhettek.

A Binance viszonylagos sikertelenségének hátterében az amerikai tőzsdefelügyelet által indított per, illetve a cég vezérigazgatójának, CZ-nek a lemondása áll.

Utóbbi azért is fontos, mivel CZ elismerte bűnösségét annak kapcsán, hogy a Binance nem megfelelően kezelte a befektetők vagyonát.

Mindezek hatására pedig nem csupán a BNB értéke, hanem a Binance felületén elvégzett napi kereskedések száma is csökkenni kezdett. Vagyis amennyiben nem látunk változást a trendekben úgy előfordulhat, hogy a Binance hamarosan kriptotőzsdeként elveszti piacvezető szerepét.

Mit érdemes venni a BNB helyett?

Ahogy az látható, rizikós befektetés lehet a Binance, amire CZ lemondása is ékes bizonyíték. Továbbá azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a kiugróan nagy piaci kapitalizációja miatt viszonylag alacsony hozamot érhetnek el a befektetők.

Mindezek fényében mindenképpen érdemes lehet egy teljes mértékben megbízható és transzparens, még viszonylag alacsony méretű projekt mellett letenni voksodat.

Szerencsére az előző hónapokban üstökösként ragyogó Bitcoin Minetrix pontosan megfelel ezeknek az elvárásoknak. A projekt nem csupán forradalmasíthatja a felhőalapú bitcoinbányászatot, hanem egyúttal akár a teljes bányászati szektort is decentralizálhatja.

bitcoin-minetrix-mining-made-simple

Még időben tudsz csatlakozni a Bitcoin Minetrix előértékesítéséhez

A Bitcoin Minetrix gyűjtése nagyjából 3 hónapja indult el, és azóta a csapatnak 6.5 millió dollár értékben sikerült eladni az ERC-20 BTCMTX altcoinokból.

A mostanáig elért bevétellel az előértékesítés már a félidőhöz közelít, ezért a bevétel ütemének növekedése vélhetően gyorsulni fog.

Amennyiben ez valóban bekövetkezik, abban az esetben a BTCMTX tokenek jövő év első hónapjaiban válnak majd elérhetővé. Ez azért nagyon fontos dátum, mivel ezt követően kevesebb mint két hónappal kerül sor a következő bitcoin felezésre.

Ekkor a bányászattal megszerezhető jutalom mértéke a felére fog csökkenni, amivel párhuzamosan a BTC árfolyama a sokszorosára növekszik.

Az előző 3 felezés során minden alkalommal elképesztő ugrást lehetett látni a BTC értékben. Sokak szerint ezért a felezés sem lesz kivétel, így a bitcoin értéke akár a 100,000 dolláros szint fölé is eljuthat.

Amikor ez bekövetkezik, akkor a BTC tranzakciós díja is az egekben szökik, amivel elsősorban a BTC bányászai járnak majd jól.

A bányászattal ugyanis nem kizárólag az aktuális jutalom zsebelhető be, hanem egyúttal egy adott időszak tranzakciós díja is.

Mindezekből pedig a legegyszerűbben úgy profitálhatsz, ha beszerzel néhány BTCMTX tokent.

Ehhez ráadásul még kriptóra sem lesz szükséged, hiszen az előértékesítés felületén a legnépszerűbb kriptók mellett bankkártya is használható.

Az meg már csak hab a tortán, hogy lekötni akár már a listázás előtt le tudod a tokeneket, így azonnal meg fogod tudni kezdeni a bevételszerzést.

BTCMTX vásárlása itt

Így működik a BTCMTX ökoszisztéma

A listázást követően a lekötött tokenekért cserébe nem kizárólag magas éves jutalmat, hanem forgalomba nem hozható ERC-20 krediteket is kapni fogsz.

Ezeket kizárólag elégetni tudod, amivel a számládon felhőalapú teljesítmény kerül jóváírásra. Végezetül annak arányában, hogy mekkora teljesítményt gyűjtöttél össze, részesülhetsz majd a sikeresen kibányászott BTC-ben.

Vagyis anélkül juthatsz hozzá BTC jutalmakhoz, hogy bármilyen költséges eszközt kellene megvásárolni. Arról nem is beszélve, hogy az ERC-20 krediteknek köszönhetően a felhőalapú bányászat biztonságos és transzparens módon működhet.

Mivel mostanra a bányászati szektor túlnyomó része centralizált vállalatok kezében van, egy megbízható felhőbányászati oldallal visszaállhat a Satoshi által megálmodott decentralizált rendszer.

bitcoin-minetrix-mobil-app

A készítők tervei szerint a listázással egyidőben nem csupán a felhőalapú bányászat, hanem a Bitcoin Minetrix mobilalkalmazás is elérhetővé fog válni.

Utóbbinak használatával egyszerűen tudod majd ellenőrizni a megszerzett jutalmad, továbbá sort keríthetsz a tokenégetésre. Sőt, ki is tudod magadnak majd utalni a megszerzett bitcoint, így másodpercek alatt fel is veheted a jutalmad.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésed a projekt, abban az esetben látogass el még a FOMO előtt a magyar nyelven is elérhető weboldalra!

Megnézem a Bitcoin Minetrix oldalát

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**