Milyen kriptovalutát vegyek 2023-ban?

2022 nem volt könnyű év a kriptobefektetők számára. Olyan váratlan események, mint a Terra összeomlása, vagy az FTX-botrány, régóta nem látott negatív árfolyamszinteket eredményezett.

Ráadásul a kriptoszektort emellett különböző makrogazdasági események is jelentősen befolyásolták. Az egyidőben lezajló két folyamat következményeként pedig a legnagyobb érmék árfolyam 60-70%-ot esett, míg a kisebb tokenek körében a 90-99%-os esés sem volt ritka.

Jelenleg az FTX-botrány kapcsán felmerült, hogy a kriptoszektor transzparenciáját növelni kell, azonban ezzel összefüggésben még biztosat nem lehet tudni. Ezeknek fényében nézzük meg, milyen kriptovalutákat lehet érdemes vásárolni 2023-ban.

Bitcoin (BTC)

A Bitcoin árfolyamát több szempontból is érdemes figyelemmel kísérni. Egyrészt mert a BTC piaci részesedése egymaga kiteszi a teljes kriptoszektor közel felét. Másrészt a Bitcoin árfolyamváltozása a teljes szektort, a legtöbb esetben magával is viszi.

A népszerű kripto árfolyamának mozgása korrelál az amerikai gazdaságot érintő adatokkal, illetve a dollárindex (DXY) alakulásával.

Jelenleg Amerikában az infláció mértéke 6.4%. Az amerikai jegybank (Fed) célja, hogy ez az érték 2% alá essen, amit az alapkamat emelésével képes elérni. A Fed tett ugyan utalásokat a monetáris politikai lazításával kapcsolatban, a legutóbbi gazdasági adatok mégis kiábrándítóak voltak.

Lehetséges, hogy a Fed szigorítani fog a kamatemelés mértékén, ami a BTC árfolyamának gyengüléséhez fog vezetni. Szintén óvatosságra ad okot, hogy a kriptoszektorral kapcsolatban az IMF nemrég erős kritikát fogalmazott meg.

Pozitívum, hogy a legnagyobb kripto egyben a legstabilabb is. Akik szeretnének a blokklánc-technológiába befektetni, de nem akarnak túl sok időt tölteni a különböző projektek elemzésével, azoknak még mindig a BTC lehet a legjobb és egyben legegyszerűbb megoldás.

Fight Out (FGHT)

A Fight Out egy előértékesítési szakaszban lévő move-to-earn (M2E) projekt. A befektetők nem csupán egy egyszerűen használható, számos funkcióval rendelkező fitneszalkalmazást használhatnak majd. 2023 végétől kezdve az FGHT tokenek tulajdonosai igénybe tudnak majd venni valódi Fight Out edzőtermeket is.

Az ökoszisztémában a kemény edzéseket, kihívásokat és versenyeket követően a befektetők a platform belső digitális pénzét, a REPS-t fogják kapni jutalmul. Ezzel a piactéren keresztül különböző termékeket lehet vásárolni.

Nem csupán avatárod számára tudsz NFT-kozmetikumokat szerezni, hanem valós ajándékokat is választhatsz magadnak. Legyen szó egy menő Fight Out pólóról, táplálékkiegészítőről, vagy Fight Out előfizetésről, a piactéren mindet megtalálhatod majd.

Savannah-Marshall-Fight-Out

A projekt rendelkezik egy sportnagyköveti programmal is, amihez már most számos elitsportoló csatlakozott. A csapat tagja a világbajnok ökölvívó Savannah Marshall, Amanda Ribas és Taila Santos MMA harcosok és a népszerű fitnesz influenszer, Tremayne Dortch.

Segítségükkel olyan exkluzív edzőprogramok lesznek elérhetők, amikkel bárki úgy tud majd edzeni, mint a valódi profik!

Az előértékesítés során az ERC-20 FGHT érmék ára minden nap emelkedik, ezért a befektetőknek mindenképpen érdemes sietni. A teljes előértékesítés március 31-én fog lezárulni, az érme pedig április 5-én kerül listázásra számos népszerű kriptotőzsdén.

FGHT token vásárlása

Ethereum (ETH)

Az Ethereum a Bitcoin mellett a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező kripto. Az Ethereum legnagyobb előnye – szemben a BTC-vel -, hogy a bányászata rendkívül alacsony ökológiai lábnyomot hagy maga után.

2022-ben az Ethereum hálózatán a legnagyobb változás az úgynevezett „Merge” bevezetése volt. Ennek a keretén belül a korábban használt Proof-of-Work algoritmusról az ETH rendszere áttért a most is használt Proof-of-Stake-re. Az átállás elsődleges oka az volt, hogy csökkentse a kripto bányászatának energiaigényét, ami így 99%-kal vissza is esett. A Merge-t követően az árfolyamban viszont jelentős változást nem lehetett látni.

Árfolyam tekintetében az ETH követte a legtöbb kripto mélyrepülését 2022-ben, és a közel 4000 dolláros 2022 januári csúcstól, az 1500 dolláros sávig zuhant vissza.

Az Ethereum hálózatán idén jelentős újításokra lehet számítani, ami akár az árfolyamra is pozitív hatást gyakorolhat. A legfontosabb, hogy a „Surge” keretében az Ethereum hálózatán végbemenő, egyszerre elvégezhető tranzakciók száma (TPS) jelentősen növekedni fog.

A fejlesztők úgy tervezik, hogy a frissítés után a TPS el fogja érni a 100 000-et. Összehasonlítva, a Visa hálózata egyidőben 24 000 tranzakciót képes maximum elvégezni.

Ennek ellenére a teljes kriptoszektort, illetve az amerikai gazdaságot érintő események az Ethereumra is hatással lehetnek.

C+Charge (CCHG)

Kevés izgalmasabb és innovatívabb projektet lehet találni a C+Charge-nál. A projekt fejlesztői hozzá szeretnének járulni az elektromos járművek (EV) elterjedéséhez. Ehhez létrehoztak egy átfogó, peer-to-peer alapon működő fizetési rendszert, aminek használatával az EV-töltőállomásokat egyszerűen és alacsonyabb költségek mellett lehet használatba venni.

Minden CCHG tulajdonos az ökoszisztéma alkalmazásán keresztül könnyedén képes lesz megtalálni a legközelebb lévő töltőállomást. Emellett előre lehet majd tudni, hogy mennyibe fog kerülni a töltés, milyen hosszú a várakozási idő és milyen állapotban van az állomás.

c+charge eletromos autotoltes kriptoval

Az ökoszisztéma talán legjobb része azonban az, hogy minden használat után az EV-tulajdonosok karbonkreditekhez fognak jutni a Flowcarbon jóvoltából. Ezek Goddess Nature Token, vagyis GNT formájában kerülnek majd a felhasználók számlájára, és később az alkalmazáson keresztül értékesíteni is lehet őket.

Mivel nem lesz szükség az állomásokon kártyaolvasó terminálok telepítésére, és az alkalmazás segítésével könnyen monitorozható az állomás állapota, így az állomások üzemeltetői is jól fognak járni a C+Charge használatával.

Az előértékesítés az ötödik szakaszánál tart, és a teljes összegyűjtött összeg már meghaladja a kétmillió dollárt. A CCHG érmék először március 31-én fognak forgalomba kerülni.

CCHG token vásárlása

RobotEra (TARO)

A RobotEra elsősorban azoknak lehet jó választás, akik szeretnék kiaknázni a metaverzumban és a digitális telkekben rejlő lehetőségeket.

A blokklánc-technológiát használó play-to-earn játékban a felhasználók NFT-robotok segítségével vehetnek részt különböző kalandokban és küldetésekben. A teljes szabadságot adó világban lehetőség lesz csapatban vagy egyedül hatalmas épületeket létrehozni, értékes nyersanyagokat bányászni és akár egy saját vidámparkot létesíteni.

Ahogy az látható, a RobotEra rendkívül nagy szabadságot ad a játékosok kezébe, ezért nem kizárólag azoknak lehet jó választás a projekt, akik profithoz szeretnének jutni. Azok számára is jó választás lehet, akik csak egy nyugodt játékot keresnek, amiben új barátságokat köthetnek és szórakozás közben még profithoz is juthatnak.

robotera jatekelmeny

Profitszerzésre ennek ellenére bőven lesz lehetőség. Mivel a TARO egy ERC-20 érme, vagyis az Ethereum hálózatát használja, ezért stakelni lehet, amivel passzív jutalmakat szerezhetünk. Emellett minden tárgy és terület NFT-ként létezik, így a tulajdonukban lévő digitális eszközöket bármikor el fogjuk tudni adni.

A RobotEra világában lehetőség lesz TARO tokenekért cserébe különböző NFT-kontinenseket vásárolni. Ezeken gyakorlatilag bármit létre fogunk tudni hozni, vagy akár bérbe is tudjuk majd adni őket.

A RobotEra az első előértékesítési szakaszának a felénél tart, így mindössze 0.02 USDT-ért meg tudod vásárolni a TARO-t.

Ha szeretnél többet megtudni a RobotEra világáról, látogass el a projekt hivatalos weboldalára.

TARO token vásárlása

További hírek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**