Ez a metaverzum jövője: itt a következő Decentraland

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb metaverzum projektje kétségtelenül a Decentraland volt. Ennek ellenére a játék piaci részesedése az elmúlt időszakban jelentős mértékben zsugorodni kezdett. Az elvándorlási hullám pedig ideális talajt teremt egy új, a Decentralandnál sokkal izgalmasabb projekt felemelkedéséhez.

Mára a metaverzum a legnagyobb cégek számára is teljes mértékben elfogadottá vált, sőt. Számos nagyvállalat törekszik arra, hogy minél jobb digitális parcellákat tudjon szerezni egyes metaverzum projektekben: A Grayscale által készített MANA érmék lehetővé teszik az intézményi, és a lakossági befektetők számára, hogy metaverzum telkeket tudjanak vásárolni a Decentralandban.

A RobotEra letaszítja a trónról a Decentralandet

Bár a metaverzum-szektor rendkívül kompetitív, úgy néz ki az eddigi szereplőket hamarosan egy új projekt könnyedén félre tudja majd állítani. A RobotEra ugyanis minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami a sikerhez kell. Nem lenne meglepő, ha rövidesen felhasználók tucatjai pártolnának át a Decentralandtól a RobotEra-hoz.

Az előző évek során számtalan új play-to-earn (P2E) projektet láthattunk felemelkedni. A RobotEra csapata pedig célul tűzte ki, hogy kiküszöbölve az elődök hibáit, egy következő generációs projektet hoz létre. A közeljövőben minden bizonnyal olyan híres projektek neve mellett fog szerepelni a RobotEra, mint az Axie Infinity vagy a Sandbox.

A legnagyobb metaverzum-projektek unalmasak

A korábban felsorolt projektek, bár sok szempontból különböznek egymástól, egy közös mégis van bennük. Mindegyik játékban a felhasználóknak hosszadalmas, és rendkívül monoton feladatokat kell végrehajtani annak érdekében, hogy profithoz juthassanak. Ez a mechanizmus pedig egyáltalán nem képes arra, hogy hosszú távon megtartsa a felhasználókat.

Az Axie Infinity esetében például míg 2022 januárjában az aktív felhasználók száma megközelítette a hárommilliót, addig egy évvel később ez a szám alig érte el a négyszázezret – derül ki az activeplayer által készített statisztikából.

A Decentraland esetében még rosszabb a helyzet. A Dappradar statisztikái alapján jól látható, hogy az elmúlt 30 napban az egyedi kriptotárca-aktivitás (UAW) mindössze 4300 volt, ami 27%-os visszaesés az előző hónaphoz képest. Napi szinten pedig mindössze 400-500 felhasználót találunk a platformon összesen. Ezek a számok azért is bírnak nagy jelentőséggel, mert a Decentraland piaci részesedése 1.1 milliárd dollár!

A napnál is világosabban látszik, hogy a legnépszerűbb metaverzum projektek cserben hagyták a játékosokat. Ezzel szemben a RobotEra megjelenésével minden bizonnyal egy új korszak köszönt majd be.

Nem a profit a legfontosabb!

A RobotEra fejlesztői egy olyan közösséget szeretnének létrehozni, amiben bárki képes lehet kötöttségek nélkül megtalálni a helyét a RobotEra ökoszisztémájában. A legnagyobb hangsúly ezért a közös feladatokra, a közösségépítésre és a kreativitásra lett helyezve a fejlesztés során. A felhasználók pedig, bár szórakozás közben képesek lesznek profithoz jutni, a lényeg mégis az, hogy mindenki jól érezze magát.

Éppen ezért a RobotEra világában az izgalmas narratíváé a főszerep.

A RobotEra története a Taro bolygón játszódik, ahol hatalmas polgárháborút láthatunk emberek és robotok között. A rettenetes harcok mindkét felet felemésztik. A túlélés érdekében tudósok csoportja a teljes pusztulás pillanataiban életre hív egy emberi tudattal rendelkező robotcsoportot.

robotera jatekelmeny

Ez a csoport az öntudatra ébredés pillanatában már csak a háború nyomát látja maga körül. Éppen ezért célul tűzik ki, hogy létrehoznak a korábbinál egy sokkal jobb és igazságosabb világot. Ezen a ponton csatlakozik be a játékos.

Már a saját robotunk létrehozása is ékes példával szolgál a RobotEraban rejlő kreativitásra. Nem kizárólag játékosunk külsejét lehet teljes mértékben személyre szabni, hanem dönthetünk arról is, hogy melyik robotfrakcióhoz csatlakozzunk.

Összesen 7 különböző frakcióból választhatunk, melyek mindegyike egyedi tulajdonságokkal rendelkezik. Ennek köszönhetően egyszerre találhatják meg a játékstílusukhoz legközelebb álló frakciót azok, akik inkább kereskedi szeretnének és azok is, akik a felfedezések és kalandok szerelmesei.

Miután elkészítettük robotunkat, a Központi Városban térünk magunkhoz. Ez az a terület, ami a számtalan különböző funkcióval rendelkező kontinenst összeköti. Itt lehetőség lesz izgalmas közös eseményeken részt venni, beszélgetni másokkal vagy akár eldicsekedni valamelyik általunk létrehozott NFT-tárggyal. A Központi Várost érdemes lesz rendszeresen látogatni, hiszen a játékkal kapcsolatos legfrissebb hírek és airdroppok mindig itt lesznek kihirdetve.

TARO token vásárlása

Legyen saját kontinensed!

Mint azt korábban említettük, a RobotEra világában a kontinenseknek eltérő szerepül lehet.

Minden robotfrakció rendelkezik egy saját kontinenssel, ahol egy teljesen egyedi nyersanyagot lehet bányászni, illetve közösen különböző hatalmas épületeket létrehozni.

Amennyiben egy olyan nyersanyagra van szükségünk, amit az otthonunkban nem találunk, több lehetőségünk is van. Beszerezhetjük a hiányzó nyersanyagot a Központi Városból, illetve el tudunk látogatni valamelyik köztes kontinensre. Utóbbi egy olyan terület, ahol a játékban található összes nyersanyag fellelhető, változó arányban.

robotera land

Végezetül a szerencsések különböző küldetések teljesítésével, airdroppokkal vagy vásárlással akár egy saját, külön bejáratú kontinenst is szerezhetnek. Ezek teljesen véletlenszerűen lesznek létrehozva, így a rajtuk található nyersanyagok is eltérők lesznek.

Saját kontinensünkön a lehetőségeknek kizárólag a képzelőerőnk szabhat határt. Csinálhatunk egy vidámparkot, aminél a belépőt szedünk, bérbe tudjuk adni területünk egyes részeit reklámokhoz, vagy akár egy teljes mértékben funkcionáló gazdaságot is üzemeltethetünk. Ahogy minden tárgy, úgy ezek a kontinensek is NFT-ként léteznek, ami egyúttal azt is jelenti, hogy profitért cserébe el is lehet adni azokat.

Ugyan a RobotErának az elsődleges célja nem a profitszerzés, ettől függetlenül több mód is van némi TARO érmét begyűjteni. Az NFT-kereskedelmen kívül stakelhetjük az érméinket, részt tudunk venni eseményeken, bányászhatunk ritka nyersanyagokat, bérbe adhatunk különböző NFT-földeket és eladhatjuk az általunk létrehozott NFT-tárgyakat.

Amint az látható minden profitszerzési lehetőséget játék közben teljesen stresszmentesen végre lehet hajtani. Máshogy fogalmazva nem kell folyamatosan a profitért gürcölni, az a szórakozás közben, magától fog érkezni.

Hasonlóan a legjobb projektekhez, a RobotEra is egy DAO, vagyis Decentralizált Autonóm Szervezet. Ennek köszönhetően minden felhasználó, aki rendelkezik TARO érmékkel, beleszólhat a RobotEra-t érintő összes lényeges kérdésbe.

TARO token vásárlása

Nem érdemes kihagyni!

A RobotEra jelenleg az összesen három tervezett előértékesítési szakaszából az elsőnél tart. A TARO érméket mindössze 0.02 dollárért lehet megvásárolni, azonban az előértékesítés végére már csak 0.032 dolláros áron lehet hozzájutni. Tehát aki még most csatlakozik, annak hamarosan akár 60% profit is ütheti a markát!

A TARO-ból a minimális vásárlási limit mindössze 1000, vagyis a legkisebb befektethető összeg 20 dollár.

Ha csatlakozni szeretnél, egyszerű dolgod van. Először csatlakoztasd a MetaMask vagy WalletConnect kriptotárcádat. Ha ezzel megvagy döntsd el, hogy USDT (Tether) vagy ETH használatával szeretnél TARO-t vásárolni. Ezt követően már csak meg kell adnod, hogy mennyi érmét szeretnél vásárolni, majd rá kell kattintanod a vásárlás gombra.

Ezt követően a listázáskor meg fog jelenni egy „Claim” gomb a RobotEra honlapján. Ha erre majd rákattintasz, akkor a frissen létrehozott tokenek azonnal a kriptotárcádban lesznek.

Csatlakozz még ma a metaverzum következő nagy projektjéhez!

TARO token vásárlása

Olvasd el ezt is:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**