Minden esik – folytatódik a lejtmenet a kriptopénz piacokon

Másfél hete arról számoltunk be, hogy jelentős mértékben gyengültek a kriptopénzek mindössze pár óra alatt. Úgy tűnik folytatódik a lejtmenet a kriptopénz piacokon. Most ismét vörösben úszik az összes altcoin. Minden kriptopénz  értéke több, mint 10%-ot esett 24 óra alatt.

Top10 altcoin vörösben

Lejtmenet a kriptopénz piacokon

A legutóbbi alkalommal arról számoltunk be, hogy a bitcoin 20%-ot esett egy délután alatt. A Coinbasen akkor 2050 dollárig esett vissza a bitcoin árfolyam, magával rántva a többi altcoint is. Az azóta eltelt napokban az árfolyamok fokozatosan kezdtek magukra találni, egészen a hétfői hajnalig szépen emelkedett vagy stagnált minden.

lejtmenet a kriptopénz piacokon

Hétfő hajnalban azonban pirosba fordultak a grafikonok. Különösebb forgalom növekedés nélkül az eladói nyomás került túlsúlyba minden kriptopénz tőzsden. A bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában majdnem 9%-ot gyengült és ezzel a legjobban teljesítő kriptopénz volt a piacon. Hol vannak már azok az idők, amikor majdnem két hete még a 3000 dolláros árfolyamot várta mindenki. Kérdéses, hogy vissza tud-e pattanni az árfolyam erre a szintre a közeljövőben.

Nem történt hatalomátvétel az ethereum és a bitcoin között

Amikor a bitcoin árfolyam esett, mely magával vonta a piaci kapitalizáció csökkenését is, az utóbbi időben mindenki az ethereumra fókuszált. Ugyanis ahogy csökkent a bitcoin értéke, azzal egyideüleg úgy zárkózott fel az ethereum. Mindenki azt várta, mikor veszi át a piaci kapitalizáció tekintetében az ethereum a bitcoin első helyét. Az angolul “flippening” néven elnevezett jelenség azonban ezúttal is elmaradt. A bitcoin továbbra is megtartotta vezető helyét a piaci kapitalizációt tekintve.

Az ethereumnak is meg van a maga baja

Az ethereumnak úgy tűnik meg van a maga baja. Június 22-én a GDAX tőzsdén porszem kerülhetett a gépezetbe ugyanis az Ethereum ára egy pillanat alatt 317 dollárról 13 dollárra esett vissza. A flash crash láncreakciót indított be stop-lossoknál és számos pozíziót automatikusan lezárt a rendszer. A GDAX vizsgálja az ügyet, átmenetileg a Coinbase is befagyasztotta először a tőkeáttételes majd a normál ethereum kereskedést.

Bár azóta már nagyjából helyre állt a rend a kriptopénz tőzsdéken, a hétfői árfolyam esés az ethereumot igencsak érzékenyen érintette, ezidáig 24 óra alatt 20% feletti veszteséget tudhat be magának.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük