Minden indiai olimpikon kaphat kriptovalutát egy éremért

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napjainkban az egyik legpörgősebb téma a sajtó világában a tokiói olimpia, ahol nagy örömünkre sok magyar olimpikon teljesít kitűnően. Arról már sokan-sokszor írtak, hogy mennyire bőkezű a magyar állam az érmesekkel szemben más országokhoz képest. Most viszont egy friss közlemény szerint egy indiai kriptotőzsde ingyen ad kriptovalutákat azoknak az indiai sportolóknak, akik érmeket nyertek-nyernek a játékokon. A Bitbns nevet viselő tőzsde nagyjából 900 ezer forintnyi kriptot ad az érmes indiaiaknak. Már van is két sportoló, aki biztosan kapni fog a jutalomból. Az egyik egy női súlyemelő, aki ezüstöt nyert, illetve egy bronzérmet szerzett női tollaslabdázó a másik.

Így kapja meg a kriptovalutát egy indiai érmes olimpikon

A Bitbns mindenesetre a magyar államhoz hasonló módon rangsorol, tehát a fentebb említett 900 ezer forintnyi bitcoint és ethereumot csak aranyérmes olimpikon kaphatja majd meg. Az ezüstérmesek ennek a felét, a bronzérmesek pedig a negyedét fogják kapni a marketingakció keretein belül. A cég létre is hozza a fiókjaikat és át is rakja a kriptokat a számlára, miután a szükséges azonosítás megtörtént. Indiában egyébként hihetetlen népszerűségnek örvendenek a különféle kriptovaluták és ez a népszerűség egyre inkább növekszik. Egy friss kutatás szerint 2020-ban még 200 millió dollárja volt csak digitális eszközökben az indiai polgároknak. 2021 első félévére ez a szám kilőtt és már 40 milliárd dollárt is meghaladja a befektetett összeg.

És ez azért is hihetetlen, mert India hagyományosan az aranyat és az ezüstöt tekinti, tekintette fő befektetési formának, tartalékeszköznek. Ennek a váltásnak a fő oka helyi cikkek szerint az, hogy jóval átláthatóbbnak ítélik meg a befektetők a  kriptofolyamatokat és a megtérülés is sokkal gyorsabb. Napjainkban 15-20 millió indiai mozoghat a kriptovaluták kereskedési piacán és ez napról-napra csak növekszik. A fő magyarázata ennek, hogy nincs nagyon sok bürokratikus folyamat, egyetlen regisztráció az egész és máris ráteheti valaki a kezét bitcoinra vagy akár dogecoinra is. És ez most már minden indiai olimpikon számára is elérhető, ha érmet szerez – de akkor is, ha nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.