Mindenkori csúcson az ethereum – majdnem 500 dollár felett az árfolyam

Szerda óta emelkedésben van az ethereum árfolyama. Az emelkedés péntek este 480 dollárnál tetőzött az ár, azaz mindenkori csúcson az ethereum.

HashFlare

Mindenkori csúcson az ethereum

A lélektani 400 dolláros ellenállást csütörtökön törte át az ethereum árfolyama. A mindenkori rekord magas árfolyam először 420 dollárig jutott csütörtök este. Ezt egy kisebb korrekció követte, de mindössze 395 dollárig korrigált az ethereum ára. Innen pedig ismét felfelé vette az irány. Péntek éjjel már 480 dollár felett is volt az ethereum árfolyama. Jelenleg a kereskedés 460 dollár környékén zajlik.
ETH USD árfolyam
Legutoljára júniusban járt 400 dollár felett az ethereum. Ekkor érte el a korábbi mindenkori rekord árfolyamot 407 dollárnál. A hétvégi hajrában azonban ezt is maga mögött tudta az árfolyam.

A Coin Market Cap adatai alapján az ETH/USD keresztárfolyam több, mint 10 százalékot erősödött az elmúlt 24 óra során. A múlt héthez képest 38%-ot, a múlt hónaphoz képest pedig 68%-ot. Egy hónappal ezelőtt ugyanis az ethereum épp mélyponton volt. Október 23-án 273 dollárért lehetett egy ethereumhoz jutni.

Pozitív hírek, melyek az ethereum árfolyamát erősítik

Annak ellenére, hogy a Parity tárca véletlen feltörése november elején megingatta pár befektető bizalmát az ethereum iránt, jelenleg a második legnagyobb kriptopénz erősebbnek tűnik, mint valaha. Az árfolyam emelkedés követi nagyjából a bitcoin mozgását az utóbbi napokban, mely szintén csúcsokat döntött a hét elején, azonban jelenleg érezhetően nagyobb a forgalom az ethereum piacán, mint a többi kriptopénz esetében.

Mindenkori csúcson az ethereumEmelett az árfolyamot erősíti pár kifejezetten az ethereumot érintő pozitív hír is.

Szerdán jött ki a hír, hogy egy angol startup, a Nivaura több befektetési bankkal együttműködve blokklánc alapú kötvényt dob piacra, melyet az angol felügyeleti hatóság már jóvá is hagyott. Ezzel a termékkel ismét megnyílhat a kriptopénz piac egy szélesebb körű befektetői réteg, az intézményi befektetők felé.

Múlt héten a Bloomberg cikkezett róla, hogy ethereum alapú származatott termék kerülhet az amerikai piacra is hamarosan, ha a felügyelet jóváhagyja a Virtuoso beadványát.

Mindeközben az ethereum Reddit fórumán bedobták, hogy egyre nagyobb forgalmat bonyolít le az ethereum hálózatat. Jelenleg ugyanis az ethereum blokkláncán több tranzakció zajlik le egy nap alatt mint az összes többi kriptopénz blokkláncán együttesen.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.