8000 dollár felett a bitcoin, csúcson az ethereum is

Ismét mindenkori rekord árfolyamot döntött a bitcoin hétfőn. Hétfőn már 8250 dollár felett is zajlott a kereskedés. Csúcson volt az ethereum ára is 372 dollárnál.

8000 dollár felett a bitcoin

Az utóbbi időszakban szinte minden héten arról számolunk be, hogy újabbnál újabb rekordokat döntenek a kriptopénzek. 5000, 6000, 7000… hetek alatt könnyedén átlendült ezeken a szinteken a bitcoin. November eleje óta már több, mint két millió forintba kerül egyetlen bitcoin a piacon.

A mostani emelkedés során a múlt hétvégi bitcoin cash okozta riadalom miatti 5500 dolláros mélypontról szintén hétfőn pattant vissza az árfolyam. A héten tulajdonképpen folyamatosan emelkedett felfelé péntek hajnalban pedig elért 8000 dollárig. Sok tőzsdén már ekkor 8000 dollár felett zajlott a bitcoin kereskedés.

8000 dollár felett a bitcoin

A hétvégi nyugalom után aztán hétfőn ismét emelkedésbe kezdett a bitcoin. A Bitstampen, 8250 dollárig, a Bitfinexen és a Coinbasen 8290 dollárig emelkedett az árfolyam. Az emelkedés után kedd hajnalban már tapasztalható volt a korrekció első hulláma. Kérdéses, hogy meg tud-e maradni 8000 dollár felett a bitcoin árfolyama hosszútávon is.

Csúcson az ethereum

Szombaton az ethereum árfolyama is csúcson volt. Egészen 372  dollárig emelkedett az ethereum ára. Utoljára szeptemberben adtak ennyit egy ethereumért. Ez pedig azt jelenti, hogy lassan százezer forintba kerül egy ethereum.

Egy hét alatt 13%-ot, egy hónap alatt 15%-ot erősödött a második legnépszerűbb kriptopénz. Egy kisebb korrekciót követően kedd hajnalban is megpróbálkozott 372 dollár fölé kerülni az ethereum de egyelőre nem sikerült huzamosabb ideig efelett a szint felett tartózkodnia az árfolyamnak.

Ethereum 372 dollár felett

Pozitív hírek hajtják az árfolyamokat megint

A Square Cash pénzküldő alkalmazás a múlthéten jelentette be, hogy felveszi a bitcoint a tranzaktálható pénznemek közé. A tesztelés már el is kezdődött, a bitcoin bevezetése az applikációba széleskörben teszi majd még ismertebbé a kriptopénzek előnyeit. Bár a pontos részletek az app frissítéséről még nem elérhetőek a hír már múlt héten is pozitívan hatott a bitcoin árfolyamára.

Pozitív hírek hajtják az árfolyamotAz ethereum árfolyamára múlt héten a Bloomberg cikke hatott pozitívan, melyben arról számoltak be, hogy jöhet az ethereum alapú származtatott termék is a piacra, mely további intézményi befektetőket vonthat be az iparágba.

Hétfőn pedig arról jelent meg a hír a sajtóban, hogy a CME tőzsde bitcoin határidős kereskedése december 10-én kezdődhet meg. A cég később cáfolta a híreket, a pontos kezdés időpontja még nem ismert, egyelőre várnak a felügyelő hatóság válaszára. A december 10-ei dátum a szóvivő szerint véletlenül, egy hiba miatt került ki az oldalra. Feltehetően ez mozgatta most meg a piacokat.