Mivel zsarolja Kína a WHO-t, hogy annak hazudnia kell az egész világnak?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Valószínűleg már mindenkinek hócipője tele van a koronavírus eredetét firtató kérdésekkel és az eltitkolt részletekkel. Ami azt illeti, előbb-utóbb fény derül az igazságra, viszont érdemes szemfülesnek lennünk, hiszen a „nagyok” úgy csűrik-csavarják a részleteket, ahogyan csak akarják, és ahogyan legutóbb kiderült, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is szeret ferdíteni. De vajon mivel tartja sakkban Kína a nemzeti közegészségügyért felelős hatóságot?

Kína már hónapok óta egyre gyanúsabban kezeli a koronavírus megjelenésének előzményeit. Felszínre került már számos Vuhan-akta, melyekből kiderült, hogy az állam mindent megtett azért, hogy eltűntesse az esetleges hátrahagyott nyomokat. Egy apró részlet azonban kimaradt. Egy újonnan előkerült videófelvétel ugyanis rácáfol a WHO és Peter Daszak, a kutatócsoport egyik tagjának legutóbbi beszámolójára, melyben váltig állítják, hogy nem voltak denevérek a laboratóriumban.

A felvételen, melyhez egyébként Sheri Markson ausztrál újságírónak egyenesen a kínai „Drastic” nevezetű kutatócsoport adott hozzáférést, tisztán látszik, hogy az intézetben denevéreken kísérleteznek. A videót egyébként még 2017 májusában a Kínai Tudományos Akadémia készítette a vuhani laboratórium megnyitásának emlékére.

Mivel tarthatja sakkban Kína a WHO-t?

A felvételen szó esik a laboratórium biztonsági intézkedéseiről is, melyek „baleset” esetén lépnének életbe, valamint arról is, hogy a francia kormány ellenezte a labor létrejöttét. A videóban továbbá tisztán látható, hogy a denevéreket ketrecben tartották, és férgekkel etették őket, melyről a WHO jelentése egyébként egyáltalán nem tett említést, sőt kifejezetten tagadta, hogy mindez megtörtént volna. Daszak most viszont úgy tűnik, megváltoztatta álláspontját, és Markson szerint visszavonta korábbi állításait, elismerve: előfordulhat, hogy denevérekkel kísérleteztek a laboratóriumban, viszont minderről „nem kérdezték” az intézetet.

„Az Egészségügyi Világszervezet kutatója, Peter Daszak törölte tweetjét, melyben tagadta, hogy denevérek lehettek a vuhani laboratóriumban. Egy másik tweetben mindezt összeesküvés-elméletnek nevezte”írja Markson.

Az újságíró továbbá beszámolt arról is, hogy a laboratórium adatai elvileg „kibertámadás miatt” törlődtek, viszont a WHO kutatói egyszerűen szőnyeg alá söpörték mindezt, és még csak nem is érdeklődtek az „elveszett” adatok felől.

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.