Monero bányász tuningot kaphatnak a HTC Exodus mobilok

A HTC blokklánc mobilja, az Exodus újabb funkcióval fog bővülni a következő hónapokban. A cég partnerségre lépett a Midas Labs fejlesztőcsapattal, hogy egy DeMiner nevű monero (XMR) bányászapplikációt fejlesszen rá.

A monero bányászata asztali gépen a RandomX algoritmussal nem igazán éri meg, állítják, és céljuk, hogy a privacy coin bányászatát mobilokon tegyék jövedelmezővé. Pontosítva: a mobilos XMR bányászattal se fogsz meggazdagodni, de többet nyersz ki belőle, mint amit áramra költesz.

A Midas Labs szerint a HTC Exodus 1S-sel legalább 0.0038 USD értékű monerót lehet majd bányászni, ennek fele menne áramra. Feltételezhetően zabálni fogja az akkut, szóval töltőn kell majd tartani mindvégig a mobilt, ami azt jelenti, hogy éjjeli passzív jövedelemként jöhet szóba a mobilos bányászat, napközi aktivitás helyett.

A DeMiner appot úgy terveznék, hogy automatikusan kikapcsoljon, mikor a telefont rendszeresen használják vagy mikor nincs töltőre kötve. Hozzáteszik, hogy a fejlesztőcsapat a későbbiekben dedikált XMR bányász applikációkat fejlesztene az okostelefon gyártóknak figyelembe véve modelljeik egyéni paramétereit, energiahatékonyságát és az elérhető maximális jövedelmezőséget. Volt hasonlóra már terv más, kisebb coinok (Electroneum) esetében, de eddig nem tudott felfutni. Ki tudja, a jóval ismertebb, és szegmensében vezető monero a bányász mobil appal akár game changer is lehet.

Van egy másik projekt, ami ilyen megoldáson dolgozik. A Scala (XLA) okostelefon bányász nagyon hasonló értékkínálattal rendelkezik és első körben az Android telefonokra fejlesztik. Az XLA saját algoritmust használ, a DefyX-et, ami szinte 1:1 RandomX algó, és az app 24/7 bányászik a háttérben, nem csak mikor töltőn van vagy inaktív a készülék. Egyik érdekessége, beépítettek egy féket, ami leállítja a bányászatot, ha a mobil túlmelegedik. Óriási jövedelmet ebből se lehet kisajtolni, de egy kis extra bevételnek jól jöhet.

Scala interfésze