A Morgan Stanley lesz az első az USA-ban, ami bitcoin befektetést kínál gazdag ügyfeleinek

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A kriptovaluta témában jártasak számára szeretnénk egy örökzöld figyelmeztetéssel kezdeni: nem a te privát kulcsod, nem a te kriptovalutád. Legyen szó akármennyire is pozitív hírről, a Morgan Stanley/OTP stb. csak egy bank. Lássuk a hírt.

Egy szerdán kiküldött belső kommüniké szerint az amerikai befektetési bank három alap indítását tervezi, ami lehetővé tenné a bitcoin befektetést a magas jövedelmű ügyfeleinek. Egy újabb megerősítő bejelentés egy vezető pénzügyi intézettől, ami ahelyett hogy küzdene ellene, szépen beáll a sorba és a kriptovaluta forradalom felvizezett (intézményi-vállalati) élére áll.

A Morgan Stanley egyébként nincs egyedül az Egyesült Államokban, mellette a Goldman Sachs, JPMorgan Chase és a Bank of America is szemez az alfa digitális eszközzel, elsősorban magas jövedelmű ügyfeleiknek kívánnák vagyonportfóliójukba opcióként kínálni a bitcoint is.

A CNBC portál által leközölt Morgan Stanley hírben ugyanakkor kiemelik, hogy a többi amerikai nagybankhoz hasonlóan elsősorban a vagyonosabb réteget célozzák, itt azokat a magánszemélyeket, akik legalább 2,000,000 dolláros portfólióval rendelkeznek a banknál. A riportból az is kiderült, hogy a versenytársai még ennél is többet, minimum 5,000,000$ értékű vagyon meglétét írják elő az ügyfeleik számláján. A magas vagyonkövetelményt az “agresszív kockázattoleranciával” magyarázzák, vélhetően a bitcoin árfolyam volatilitására utalva.

A bank itt nem áll meg és még ennél is több követelményt támaszt azon ügyfeleinek, akik felvennék portfóliójukba a bitcoint: az ügyfélszámlájuknak legalább hat hónaposnak kell lennie és 2.5%-nál nagyobb vagyonallokációt nem enged egy portfólióban sem, és mindehhez akkreditált befektetőnek kell lenni aktív brókerszámlával.

A három bitcoin alapból kettőnek mibenlétéről már lehullt a lepel: az egyiket Mike Novogratz milliárdos Galaxy Digitalja adja, a másikat pedig a kriptós befektetői berkekben szintúgy ismert NYDIG.

A Galaxy Bitcoin Fund LP és az FS NYDIG Select Fund bitcoin alapokba a Morgan Stanley ügyfelei 25,000 dollár minimális letéttel szállhatnak be és a termékeket áprilistól teszi elérhetővé.

Újabb pozitív hír tehát elsősorban a nocoiner magas jövedelmű kriptovaluta befektetőket célozva. A bejelentésre a bitcoin árfolyama 5.72%-os emelkedéssel reagált és írás pillanatában 58,422 dolláron kereskedik.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.