Soros György alapkezelője is beszáll a Bitcoin buliba

Egy köteg intézményi befektető segítségével a bitcoinkezelő NYDIG 200 millió dollár friss tőkét gyűjtött. Az egyik invesztor a Soros Alapkezelő, Soros György befektetéskezelője.

A rövid sajtóközlemény alapján az NYDIG forrásbevonásában a Soros Alapkezelő mellett még megnevezték a Stone Ridge Holdings Group-ot, a Morgan Stanley bankot, a New York Life biztosítótársaságot, a MassMutual-t és az FS Investments-et.

“A körben részt vevő cégek többek, mint befektetők – partnerek, akiket évek óta ismerünk,” írta Robert Gutmann, az NYDIG ügyvezetője. “Az NYDIG a listázott cégekkel bitcoinhoz kapcsolódó stratégiai kezdeményezéseken dolgozik, beleértve befektetéskezelést, biztosítást, bankolást, zöldenergiát és filantróp kezdeményezéseket.”

Az NYDIG decemberben vonult be a kriptovaluta történelembe, mikor a 169 éves patinás biztosítótársaság, a MassMutual, bevásárolta magát a kriptovaluta piaci befektetőtársaságba 5 millió dollárért.

Azóta a vállalat az egyik legsikeresebb Wall Street-i bitcoin elfogadottságot elősegítő befektetési társaságává nőtte ki magát. Egy múlt hónapban kijött pénzügyi előrejelzés alapján 2021 végére már 25 milliárd dollárra várják az általuk kezelt bitcoinok dollárértékét.

Hogy Soros György mit lát a bitcoinban, amit például Warren Buffet és befektetéskezelő Berkshire Hathaway nem, az még kérdéses, talán még több pénzt.

Disclaimer: figyelem, a tartalom nem álhír (lásd eredeti forrást az első linkre kattintva), leszámítva a Soros Györgyre vonatkozó jelzőt! Ő az ördög. #Mindmeghalunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük