Most bárki lecsaphat a brit koronára, avagy Károly király NFT-gyűjtő?

III. Károly király koronázása valóságos lázban tartotta a világot s ennek apropóján az Evening Standard hírlap ötletes marketingfogást eszelt ki. Nagy-Britannia negyedik legolvasottabb napilapja a koronázási ceremóniát övező őrületet meglovagolva ingyenes NFT-ket dob piacra.

Az ingyenes brit bulvárlap május 5-én adta hírül, hogy Károly király megkoronázásának emléket állítva NFT-kollekciót jelentet meg, ami az ikonikus Szent Eduárd koronát ábrázolja majd.

Az Evening Standard a Nifty Gateway NFT piactérrel fogott össze a kezdeményezés megvalósítása érdekében. A kreáció Trevor Jones “The Oath” címre keresztelt festményének animált verzióját láttatja. Az eredeti alkotás Szent Eduárd koronáját, a brit koronaékszerek központi darabját, eleveníti meg.

A nem-helyettesíthető token jelenleg ingyen elérhető a Nifty Gateway felületén. A felhasználóknak a regisztrációhoz mindössze egy e-mail-címre van szükségük és máris az övék lehet a szóban forgó relikvia. Ugyanakkor kérdéses, hogy a tranzakció díját a gyűjtőknek kell-e állnia avagy sem.

Az NFT egyébként “open edition” jelleggel bír, ami azt jelenti, hogy nincs limitálva a megszerezhető mennyiség. Ez idáig a felhasználók összesen 9 200 példányra csaptak le a megjelenés óta, ami május 5-én éjjel, 23:30-kor zajlott le.

Amint azt már említettük, mennyiségi korlátozás nincsen érvényben, viszont korlátozott ideig lelhető fel a kereskedési platformon. Ma éjfélig, azaz május 7-ig, tudnak lecsapni az érdeklődők az NFT-re.

Ez az indítvány is jól szemlélteti, hogy az Egyesült Királyság mindent megtesz annak érdekében, hogy fellendítse a kriptoadaptációt az országban és kriptoközponttá váljon. Ezen szándékát a brit kormány már 2022 áprilisában a világ tudtára adta.

A Statista online adatbázis becslései szerint az egyesült királyságbeli kriptovaluta ágazat a 2023-as év során elérheti az akár 1,89 milliárd dolláros bevételt is. Pillanatnyilag a brit kormány azon szorgoskodik, hogy új rendeleteket vezessen be a kriptoszabályozás tekintetében. Emellett, a Brit Pénzügyi Felügyelet (FCA) is szorosan fogja a gyeplőt, nemrégiben például a kriptovaluta ATM-ekre csapott le, amelyek elméletileg az ország összes pontján illegálisan üzemeltek.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek