Most érdemes Monerot eladni?

Az adatvédelmi szektor egyik vezető kriptovalutája, a monero árfolyama felfelé zárt az utóbbi napokban. Elképzelhető azonban, hogy éppen most tetőzik az XMR árfolyam.

2021 májusában a Monero ára érménként 519 dolláros csúcson állított fel rekordot, azóta azonban egyre csak lefelé tendál az árfolyam. Szeptember óta az XMR árfolyam még meredekebb zuhanást produkált. Azonban a bitcoin múlt heti erősödése hozzásegítette a monerot, hogy a 140-150 dolláros árfolyam sávból egészen 180 dollárig kapaszkodjon fel. Az, hogy az XMR bikák túl tudják-e tolni az árat ezen a kínálati területen, azonban kérdéses.

monerot eladni

Az RSI a 12 órás grafikonon visszakúszott a semleges 50 fölé az elmúlt néhány hétben, ami az emelkedő lendület jele. Ez azonban önmagában nem jelzi előre az XMR árfolyam lehetséges irányát, a nagyobb képen. Például az RSI 70-nél is járt december végén/január elején, amikor az ár a 250 dolláros területet tesztelte, és mégsem tudott tovább emelkedni. Figyelembe véve, hogy az árfolyamnak szokása ártartományokat kialakítani egy-egy lefelé tartó szakasz előtt, a következő hetekben mind az RSI, mind az árfolyam lejjebb süllyedhet.

XMR eladási jel

Az OBV (on balance volume) indikátor is megrekedt az utóbbi időben egy sávban és oldalazott inkább. Ez azt jelentette, hogy az elmúlt hónapok vételi és eladási volumene kiegyensúlyozottak voltak.

Az Awesome Oscillator gyengülő bullish lendületet mutat, és általában szeptember óta az idő nagy részét inkább nulla vonal alatt töltötte. Az árfolyam esés szombatot már meg is kezdődött. Míg tegnap este még 180 dollárnál járt az árfolyam ma reggelre már 170 alá is benézett az XMR USD kereszt.

Az XMR egyelőre tehát nem olyan területen kereskedett, ahol a vásárlás egyérelműen felmerül, ahhoz szükséges lenne a 179-180 dolláros szint újratesztelése ami mellett már valós esély lenne a további növekedésre.

Forrás: AMB Crypto