A Tether USDT stabilcoinja elérhető lesz a Celo hálózatán is

A Tether, az egyik vezető stabilcoin-kibocsátó tovább bővíti USDT stabilcoinjának lefedettségét azzal, hogy partnerségre lépett nemrég a Celo hálózatával. Ez utóbbi egy Ethereum Virtual Machine (EVM) kompatibilis elsőréteges hálózat, amelyet kifejezetten gyors és költséghatékony fizetésekhez terveztek. Az együttműködést március 11-én jelentették be, és elvileg kifejezetten előnyös lesz az USDT felhasználók számára. A mikrotranzakciók elősegítéséhez ugyanis rendkívül alacsony, 0,001 dollár körüli tranzakciós díjat vezetnek be.

A Celo hálózat csak egy újabb állomása a Tether bővülésének

Egy, a Celo hálózathoz közeli forrás kiemelte, hogy a Celo rendkívül elkötelezett a gyors és alacsony költségű fizetések globális biztosítása mellett azóta, hogy 2020. áprilisában elindult. Az USDT bevezetése a Celo ökoszisztémába tovább gazdagítja a platformon elérhető stabilcoinokat, közte az eXOF-ot és a cREAL-t is. Ezek az eszközök ma már létfontosságúak a határon átívelő fizetések, hazautalások, megtakarítások kezelésében. “Nagy örömmel üdvözöljük a Tether USDT-t a Celo ökoszisztémában, amely ma már vezető szerepet tölt be a stabilcoinok és fizikai eszközök terén” – mondta Rene Reinsberg, a Celo társalapítója. Kiemelte a gyors és olcsó fizetési módokat kereső felhasználók számára biztosított lehetőségeket. Valamint a stabilcoin felhasználási lehetőségeinek bővülését, amely világszerte komoly előnyöket biztosít az emberek számára.

Részleteket arról, hogy az USDT-t mikor bocsátják ki hivatalosan a Celo blokkláncon, a Tether képviselői nem közöltek. Ez a lépés mindenesetre egy újabb blokkláncot rak fel a Tether által támogatott blokkláncok listájára. Ilyenek voltak eddig például a Tron, Ethereum, Solana és Avalanche, amelyek között a Tron és az Ethereum ad otthont az USDT forgalom nagy részének. Az integráció egyfajta üzenet is lehet az Ethereum közösség számára. Hiszen az Ethereum hálózatán már az egekbe szöktek a hálózati díjak, ahogy az ether átszáguldott a 4000 dolláros árfolyamsávon. Ezek a magas díjak különösen az Ethereum-alapú USDT tranzakciókat érintették, amelyeknél etherben kell a gázdíjat megfizetni.

Viszont a Celo hálózat EVM-kompatibilitása nem kötődik eredendően az Ethereum díjstruktúrájához. Így látszólagos függetlenséget kínál az ingadozó gázdíjakkal szemben, ahogy azt a Celo képviselői előszeretettel hangsúlyozzák. A Tether stratégiai lépése a Celo hálózatára a fő versenytárs, a Circle által kibocsátott USD Coin (USDC) Celo-ra történő bevezetésével nagyjából egy időben történt.