Most már biztosan lesz Lightning a Coinbase-n is

A Coinbase kriptotőzsdéje nemrégiben megerősítette azt a döntését, hogy integrálja a második réteges fizetési protokollt, a Lightning hálózatát. Így a felhasználók gyorsabb és olcsóbb Bitcoin tranzakciókra számíthatnak majd. Hiszen maga a Lightning Network is azért jött létre, hogy megoldja a Bitcoin skálázási problémáit és felvegye a versenyt az újabb kriptoprojektek gyorsabb és olcsóbb tranzakcióival. Egészen mostanáig a legnagyobb kriptotőzsdék, mint a Binance vagy a Coinbase, nem nagyon gondolkodtak az LN bevezetésén. Hiszen ez alapvetően kevesebb bevételt jelentett volna számukra.

A Coinbase most már biztosan bevezeti a Lightningot

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong nemrég X-posztban erősítette meg, hogy a Coinbase biztosan integrálja a Lightningot. Azt közölte, hogy mindenképpen időbe telik az integráció, de mivel a Bitcoin a legfontosabb eszköz a kriptoszektorban, ezt a lépést mindenképp meg kell tenniük. Alig egy hónappal azután jött a bejelentés, hogy hírt kaphattunk arról, hogy a Coinbase protokoll-specialistája, Viktor Bunin elkezdte vizsgálni az LN integráció lehetőségét. A kriptos közösség értelemszerűen ünnepelni kezdte a döntést.

Így most sokkal több felhasználó számára válnak elérhetővé megfizethető és hatékony Bitcoin mikrotranzakciók. A Coinbase döntésében valószínűleg az is szerepet játszott, hogy a nagy rivális Binance július 17-én bejelentette a Bitcoin LN integráció befejeződését a BTC kifizetésekre és befizetésekre. Most már a Binance felhasználók ki tudják választani a Lightning opciót a Bitcoin befizetéseknél vagy kifizetéseknél. További lehetőség például a BNB Smart Chain, a Bitcoin, a BNB Beacon Chain és az Ethereum ERC-20 használata.