Most már Coinbase számlára is kaphatják fizetésüket az amerikai dolgozók

Bár a kriptok kapcsán nagyon sok téma miatt lehet írni arról, hogy már a mainstream pénzügyi mindennapok világába tartoznak, még mindig nagyon kevesen vannak azok a világon, akik kriptoban kapnak fizetést. Egy-két sztársportolót és celebet leszámítva nem igazán volt erre példa sehol. Most viszont minden megváltozhat, legalábbis ezt ígéri a Coinbase hétfőn elindult “Kapj fizetést kriptoban” szolgáltatása. A szolgáltatás az Egyesült Államokban érhető el és lehetővé teszi, hogy mindenki, aki utalással kapja a fizetését, annak egy részét vagy akár az egészet Bitcoinban, Ethereumban vagy más kriptovalutában kapja meg.

Így működik a Coinbase fizetési szolgáltatása

A kriptotőzsde szerint a szolgáltatás teljesen át fogja alakítani a bérelszámolás jövőjét az Államokban. A Coinbase által közzétett blogposztban le van írva annak menete, ahogy be lehet állítani a szolgáltatást. Ezt megtehetjük a Coinbase applikáción belül, a munkáltatónk kiválasztásával (már ha ott a listában). De arra is van lehetőségünk, hogy a cégünk személyzeti osztályával egyeztessünk a beállításokról. A blogposztból az is kiderült, hogy dollárban is lehet kérni a fizetésünk utalását Coinbase-fiókra, amelynek nincs díja sem. A kriptotőzsde akkor keres valamennyit, ha kriptoban kérjük közvetlenül a bérünket. Ez egy hatalmas előrelépés az Egyesült Államokban, hiszen több tízmillió amerikai ügyfele van a kriptotőzsdének. Szóval ha csak pár százaléka ezen ügyfeleknek feliratkozik, már az is jelentősen növelheti a kriptovaluták iránti keresletet.

Kártya

A Coinbase a kezdeményezéssel megpróbál még jobban betörni a hagyományos banki szolgáltatások piacára. Ezt már tavaly elkezdték, amikor csatlakoztatták a Coinbase kártyát a Visa hálózatához és ugyanúgy lehet már használni, mint egy bankkártyát, csak itt a vásárlásokat kriptovalutából finanszírozzák. Annak figyelembevételével, hogy a kriptos vásárlásokkal milyen adózási szürke zónába lépnek az amerikai ügyfelek és hogy mennyi díjat kell fizetniük ezért a Coinbase-nek, nem meglepő, hogy nem lett akkora sikere a szolgáltatásnak. Azóta a Coinbase már többféle módszerrel igyekezett népszerűsíteni a szolgáltatást, például visszatérítések és jutalmak felkínálásával. Meglátjuk, hogy a mostani új, közvetlen utalási módszer milyen sikert tud hozni a tőzsdének. Ettől függetlenül is látható azonban, hogy a többi szolgáltató is, mint a PayPal vagy éppen a Square milyen irányokból igyekszik a hagyományos banki szolgáltatások piacára betörni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük