Mostantól az ukránok is használhatnak kriptokártyát

Ukrajna a legutóbbi felmérések szerint az európai országok közül a legjobb ütemben halad a kriptovaluták bevezetésével. A Wirex ehhez a folyamathoz egy fontos mérföldkővel járult hozzá: a brit cég immár ukrán állampolgároknak is elérhetővé tette a szolgáltatásait.

Az ukrán piac meghódítása

A Wirex felületén keresztül az ukrán felhasználóknak mostantól több mint húsz kriptovaluta áll rendelkezésükre vásárlás, illetve kereskedési céllal. A tranzakciókat akár a saját bankkártyájukkal is könnyedén rendezhetik.
Az ügyfelek ezen felül még DeFi piaci alapú megtakarítási számlát is nyithatnak az X-Accounts csomagok keretében. A cég ezekre a megtakarítási számlákra egyes kriptovaluták esetében akár 16%-os kamatot is ad éves szinten. A Wirex továbbá ígéretet tett arra, hogy a közeljövőben kriptokártyát bocsát majd ki, amivel az ukrán felhasználói a helyi üzletekben, illetve szolgáltatóknál is fizethetnek majd. A kriptokártyával való fizetés során az ügyfél kriptoszámlájáról vonja le majd a cég az összeget, amit automatikusan át is vált ukrán hrivnyára. A Wirex már korábban is szemet vetett Ukrajnára, mivel rendkívül ígéretes piacnak tartotta, amit a kutatások igazoltak is.

Tovább terjeszkedik a Wirex

A Wirex a mostani körben Ukrajna mellett Indiában és Oroszországban is megjelent. A cég világszerte terjeszkedik hiszen további 77 országban készül hozzáférhetővé tenni az X-Accounts szolgáltatásait. A cég sikere többek között annak is köszönhető, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetű országokban a lakosság nyitottabb a decentralizált javak felé, és ezért gyorsabban megragadják a kriptovaluták kínálta lehetőségeket. Ám mindez önmagában kevés lenne, hiszen a megfelelő háttér nélkül nem alakulhat ki a felhasználói bizalom.

A jogalkotók továbbra se nyugodtak

Annak ellenére, hogy Ukrajnában idén szeptemberben megszavazták a digitális javakról szóló törvényt, az ukrán Nemzeti Bank elnöke, Kirill Sevcsenko, továbbra is a kriptotranzakciók veszélyeire és az ellenőrzés hiánya miatt aggódik. A jó hír azonban az, hogy ennek ellenére már az ukrán központi bank is saját kriptokártya kibocsátására készül.