Mostantól bárki írhat a blokklánc-alapú blogplatformon, a Mirroron

A Mirror blogplatform mostantól bármilyen közreműködőt fogad, amennyiben rendelkezik Ethereum címmel és tárcával.

Az Ethereum-alapú decentralizált blogplatform, a Mirror megnyitotta kapuit a szélesebb nyilvánosság előtt, miután hónapokig csak szavazáson alapuló hozzászólások futottak rajta.

A Mirror 2020 decemberében indult, hogy lehetővé tegye a kiválasztott írók számára, hogy egy decentralizált blogplatformon publikálhassák anyagaikat. A hozzászólók úgy nyerhettek hozzáférést a felülethez, hogy a platform natív WRITE tokenjével heti versenyeken kaptak szavazatot, és hetente mindössze tíz tartalomkészítőt választottak ki.

A blogplatform október 6-i bejelentésében közölte, hogy megszüntette ezt a rendszert, és mostantól bárki előtt nyitva áll, aki Ethereum-címmel és tárcával rendelkezik. A legtöbb nagy kereskedelmi blogplatformmal ellentétben, amelyek a tartalom által generált forgalomra hirdetéseket adnak el, a Mirroron a kiadók maguk ellenőrzik a saját tartalmukat, mivel azt a cég szerverei helyett egy decentralizált blokkláncon tárolják.

Ez a tartalom kriptográfiailag biztonságos, így nem módosítható vagy törölhető, és a felhasználók az összes adatukkal együtt kiléphetnek a platformról, ha már nem kívánnak részt venni benne. A Mirror csapata azt nyilatkozta:

“A Mirror egy íróknak szánt eszközből egy teljes körű web3 kreatív csomaggá fejlődött a közösségek és DAO-k számára”.

Amint egy Ethereum tárca csatlakozik, a felhasználók elkezdhetnek tartalmakat létrehozni és médiablokkokat, például videókat, iFrame-eket, közösségi média posztokat, NFT-ket, aukciókat és crowdfundokat beágyazni. A blogok más platformokról, például a Mediumról vagy a Substackról is importálhatók.

A felhasználók megoszthatják és finanszírozhatják saját munkájukat a platform és az Ethereum-címek integrációjának segítségével.

Olyan iparági vezetők, mint az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin, és számos DAO, például az Aave Grants DAO idén már használta a platformot tartalom közzétételére. Júliusban egy, az Ethereum fejlődéséről szóló dokumentumfilm a Mirror segítségével 1036 ETH-t gyűjtött össze a platformon egy közösségi finanszírozásból.

A protokoll natív WRITE tokenje, amelyet a szavazási rendszeren keresztül adtak a Mirroron való publikálási jog megszerzéséhez, még nem szerepel a főbb tőzsdéken.

A projekt közölte, hogy integrálni fogja az Ethereum Name Service-t (ENS), és olyan új funkciókat vezet be, mint az előfizetések, a feedek és a továbbfejlesztett szerkesztőfelület.

A blogfelületet azonban nem szabad összetéveszteni a Mirror Finance nevű DeFi protokollal, amely a MIR tokent használja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük