Múzeumba mennél? Már bitcoinnal is fizethetsz

A clevelandi Great Lakes Science Center múzeum és oktatási központ november 13-tól már a Bitcoint is elfogadja fizetési lehetőségként.

A központ CEO-ja, Kirsten Ellenborgen a döntést főként azzal magyarázta, hogy az intézmény szeretné minél nagyobb mértékben elősegíteni a helyi blokklánc ökoszisztéma fejlődését – ezt pedig a legjobb azzal tudják elősegíteni, ha ők maguk is elfogadják a kriptót.

A kriptó bevezetése a Great Lakes Science Centerben nem sokkal követi a Hublot, svájci óragyár döntését: ők ugyanis már sikeresen integrálni tudták a rendszert azáltal, hogy kiadták a limitált kiadású (összesen 210 darabszámban elérhető) bitcoin témájú sportórájukat. Ebből egy darab 25 000 dollárba kerül: a Hublot teljes bevétele pedig 5,25 millió dollár lett, amely 100%-ban bitcoinban keletkezett.

 

A Great Lakes múzeum egyébként még a múzeumok közül sem az első, aki bevezette a bitcoint: a texasi Museum of the Coastal Bend és a floridai St. Petersburg Museum of History már megelőzte ezzel őket.

Amikor 2013-ban a Museom of Coastal Bend először bevezette a bitcoint, a múzeum egyik szóvivője még ezt mondta:

“Őszinte leszek: én nem tartom valószínűnek, hogy bárki a látogatása során BTC-vel fizetne. De nekünk nem kerül semmibe, és elég menő az, hogy mi vagyunk az elsők, akik ezt bevezetik. Egyébként pedig nincs meghatározott belépőnk, mindenki annyit fizet, amennyit megfelelőnek talál – csak, hogy ha valaki azon gondolkozott volna, hogy mennyi bitcoinját kell rááldoznia a múzeumbelépőre.”

Ma már persze senki sem szkeptikus: a bitcoin jelenleg nem csak, hogy több mint 110 milliárd dolláros értéket képvisel, de az olyan jelentős intézmények, mint az ICE, a Fidelity, a Nasdaq és a New Yorki-i Tőzsde is mind elfogadják.

Ellenbogen még azt is hozzátette, hogy a múzeumba látogatók a kirptovalutákkal megvásárolt jegyekkel végiglátogathatják a NASA Glenn Látogatóközpontot is, ahol az új mobilappjuk különböző virtuális valóság elemeket is felhasznál annak érdekében, hogy igazán érdekesen mutathassák be a központot a vendégek számára.

“Ez az applikáció például lehetővé teszi azt, hogy lángokkal kísérletezzenek a látogatók az űrben, és hogy kipróbálják milyen az, amikor egy űrhajó visszatér a Föld atmoszférájába.”

Great Lakes Science Center múzeum

A Hublot és a Great Lakes Science Center után pedig biztosak lehetünk benne, hogy sokan követni fogják a példát. Az emberek száma, akik bitcoint, illetve más kriptovalutákat akarnak felhasználni vásárlásaik során, folyamatosan nő, a legjobb dolog pedig az, hogy a Bitcoin integrálása teljesen ingyenes az árusoknak és szolgáltatóknak – akkor meg miért ne tennék meg egyre többen?

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Ha Te is gondolkodsz a bitcoin és más altcoinok integrálásán webshopodnál, fizikai egységednél, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk a legjobb megoldást megtalálni számodra. Amennyiben már elfogad vállalkozásod kriptovalutákat, ne felejtsd el adni a térképünkhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.