Az Ethereum 2.0 is beindul – jött egy 10 milliós befektetés Dubajból

  • 51
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Azt cseppet sem túlzás állítani, hogy az Ethereum 2.0 stake-elése elég nehezen indult meg. Eddig főleg csak egy-két “bálna”, nagy játékos és iparági bennfentes vett benne részt. Azonban úgy tűnik, hogy ennek vége, az Ethereum 2.0 is beindul, mert a befektetők is felfigyeltek már az ETH 2.0-ra. Több portálon is feltűnt tegnap a hír, amely szerint a dubaji székhelyű IBC Group 10 millió dolláros befektetést fog végrehajtani az Ethereum 2.0-ban. Ez az induláskor nagyjából 21 ezer ETH-nak fog megfelelni. Tőlük azért ez nem teljesen váratlan, hiszen a cég az ingatlanok és a művészetek mellett mindig is a jövőbeni technológiákba fektette a pénzét.

Az Ethereum 2.0 is beindul lassacskán

Jó hír ez a kriptós közösségnek, hiszen eddig nem volt túl nagy az érdeklődés, a fentebb említett bennfentesek mellett túl sokan még nem stake-elték az ETH 2.0-t. De azért maga az alapító, Vitalik Buterin ott van közöttük. Ez pedig azt is eredményezte, hogy a tervezett indulási dátum előtt két héttel még mindig csak a teljes cél 20%-a került stake-elésre. Az IBC körüli híreket figyelve az is egyértelmű, hogy ez a befektetés a kanadai CanETH-val partnerségben történt meg. Ez a cég az Ethereum-birtokosok számára nyújt stake-elési szolgáltatásokat. Ezzel akarnak segíteni a befektetőknek abban, hogy még egyszerűbben részt vehessen az ETH 2.0 projektjében. A CanETH egyébiránt azzal reklámozza a befektetőknek az új ETH kriptót, hogy a Proof of Work protokollok egyre inkább nagyon energiafogyasztással működnek. Azaz a proof-of-stake (POS) protokollok által biztosított alternatíva csábítóbb lehet.

Ethereum 2.0

Az IBC vezérigazgatója, Khurram Shroff is beszélt az ügylet kapcsán, hangsúlyozva, hogy a most letétbe helyezett és zárolt összeg biztosan marad ott a második fázisig. Ezzel is bizonyítani akarják, hogy mennyire bíznak az ETH2-ben. Ő egyébként a nyilatkozatban 20 ezer ETH-ról beszélt, de valójában azért ez ennél több. Shroff három címének adatai szerint pontosan 21984 ETH-ról van szó. A Bison Trails nevű, blokklánc infrastuktúrával foglalkozó cég közzétette a jelenleg letétbe helyezett, stake-elt 104384 ETH címeit is. Ebből kiderült, hogy egy “bálna” még november 14-én letétbe helyezett 17088 tokent, ami megmagyarázza a hirtelen növekedést.

És a pörgés folytatódik:

Az Ethereum felívelő pályán

Az is kiderült a hírből, hogy ezek az ETH-k még évekkel ezelőttről származnak, amikor még 300 dollárért kereskedtek vele. További két “bálna” felelős még 10 ezer ETH letétbe helyezésért. Ezek szintén pár évvel kerültek összegyűjtésre, amikor még 300 körül volt az Ethereum. Ami egyébként most már 500 dolláron áll és egyes szakértők szerint nem kizárt, hogy az év vége előtt el lehet érni a 800 dolláros árat is. Összességében tehát nem túlzás azt állítani, ami a címben szerepel – azaz az Ethereum 2.0 is beindul szépen lassan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.