Nagy összegben adott el Bitcoint a német kormány

Több millió dollár értékben kezdett el a német kormány Bitcoint értékesíteni. Mutatjuk, mennyi BTC-t utalt át a német kormány eddig a tőzsdékre.

Folytatja a Bitcoin eladást a német kormány

A német kormány folytatja az elkobzott BTC áthelyezését a nagy kriptotőzsdékre.

A Lookonchain által megosztott adatok szerint a Németország a korábbiakhoz hasonlóan további 750 BTC-t utalt át, körülbelül 46,35 millió dollár értékben a váltókhoz. Ebből az összegből körülbelül 15,41 millió dollárt, 250 BTC-t küldtek a Bitstamp és a Kraken kriptotőzsdéknek.

Az átutalások ellenére a német kormány továbbra is jelentős Bitcoin tartalékot tart fenn. Jelenleg 45 609 BTC-vel rendelkezik Németország, amelynek becsült értéke 2,81 milliárd dollár.

Nagy átutalások és teszttranzakciók

Az adatokból kiderült, hogy a német kormány először 0,001 BTC-t is utalt a Flow Tradersnek, ami egy próbatranzakció lehet. Ez arra utal, hogy a hatóságok további lehetőségeket keresnek a Bitcoin-állomány értékesítésére ezen a kereskedelmi cégen keresztül is.

A közelmúltbeli mozgások egy nagyobb trend részét képezik. Már több mint 2000 BTC-t adtak el a német kormány azonosított címéről, ami egybeesett a piaci zűrzavar időszakával.

A hír mindössze egy nappal azután érkezett, hogy az Arkham Intelligence megjelölt egy, a Német Szövetségi Bűnügyi Rendőrséghez (BKA) kapcsolódó pénztárcát, amely 24 millió dollár értékű Bitcoint vitt át a Kraken és a Coinbase tőzsdére. Majd további 30 millió dollár BTC-t utaltak át egy új, címkézetlen pénztárcára. Ezek a mozgások a június 19-én és 20-án végrehajtott átutalásokon felül érkeztek, összesen 130 millió dollár, illetve 65 millió dollár értékben.

A német kormány bitcoinjainak eredete arra vezethető vissza, hogy a BKA lefoglalta a Movie2k.to pénzeszközeit, egy 2013-ban működő, mára megszűnt kalózfilm-oldal üzemeltetőitől. A lefoglalt összeg, közel 50 000 BTC volt. A BKA január közepén kapta meg ezeket a pénzeszközöket az ügyben érintett gyanúsított „önkéntes átutalása” nyomán.

A Bitcoin ismét visszavonulót fúj

Úgy tűnt, hogy a piac közelmúltbeli ingadozásait a német kormány Bitcoin-átutalásai, valamint egyéb tényezők befolyásolták, amelyek rövid időre esést okoztak az eszköz árfolyamában. A Bitcoin kivonásának legújabb akciója ugyanis ismét nyomást gyakorolt ​​a piacra.