NAGYON elszaladtak a Bitcoin tranzakciós díjak

Tovább emelkedik a Bitcoin hálózati utalások tranzakciós díja a múlt heti a felezést követően. Az átlagos díj 11 hónapos csúcsot ütött meg.

A Bitinfocharts adata alapján az átlagos tranzakciós díj eléri a 0.00042 BTC-t, ami 4.09$ dollárnak felel meg, ami 1337 forintot jelent. Utoljára 2019. júniusban jártak ilyen magasan a tranzakciós költségek.

Ez legalább 1325%-kos emelkedést jelent januárhoz képest, mikor a BTC küldés díja csak 0.287 dollár volt. Márciusig végéig még úgy ahogy kezelhető volt a BTC utalási költsége, ám a bitcoin felezési FOMO (fear of missing out) beköszöntével, a megnövekedett tőzsdei ki- és beutalások hatására drasztikus emelkedés következett be.

A tranzakciós díjak általában akkor emelkednek, mikor a hálózat le van terhelve, az entitások amint lehet akarják tranzakciójukat a következő 1-2 blokkban konfirmálva látni és ezért hajlandók magasabb díjat fizetni.

A konfirmálatlan tranzakciók memória pool mérete is újra emelkedésnek indult, ahogy azt a lenti ábra is szemlélteti.

Egy pár órával ezelőtt még 80MB-on állt a mempool tranzakciók mérete, azóta leesett 64MB-re, de újra emelkedik.

A bitcoin felezés okozta fokozott kereskedői várakozások lehetnek egy kézzel fogható indok a növekvő aktivitásra, ám ahogy látható az ábrákon is, a díjak, a mempool TRX méret és szám továbbra is egy éve nem látott magasságokban jár, még a felezés hájp lecsengése ellenére is.

A magas tranzakciós díjak arra kényszeríthetik a felhasználókat, hogy elhalasszák tranzakcióikat, hálózatot váltsanak, vagy a lassú, de olcsó tranzakciókat preferálják mindaddig, kitolva ezzel a teljesítést, amíg a díjak normálisra nem térnek vissza.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.