Történelmi csúcsokat döntöget a Litecoin tranzakciók száma

Az elmúlt hetekben a Litecoin ökoszisztémájában kifejezetten pozitív fejlemények zajlottak. Még május tizedikén a napi megerősített tranzakciók száma 585415 tranzakcióval csúcsot döntött, azóta pedig folyamatosan 172 ezer és 532 ezer között mozog a napi tranzakciók száma. Igazából mondhatjuk, hogy a Litecoin hálózata egész májusban komoly tranzakciószámokkal működik. És nem is látszik egyébként, hogy lassulás jönne.

A Litecoin tranzakciók felpörgését is az NFT-k hajtják

A mostani számok hihetetlenül magas érdeklődést mutatnak, hiszen a korábbi napi tranzakciós csúcs még 2022. szeptember 26-áról való, amikor 211014 tranzakció ment végbe a hálózaton. Azt megelőzően a rekord 2021. június 24-éről datálódik, amikor 196191 tranzakciót láthattunk a hálózaton egy nap alatt. De úgy összességében nézve 2023 évét, a napi tranzakciók száma 90 ezer és 130 ezer tranzakció között mozgott, és néha elérte a 150-170 ezres számot is. Viszont amit most láthatunk, az egy teljesen új trend. Május 10-én ráadásul a Litecoin hálózata elérte a másodpercenkénti 7 tranzakciós sebességet is. Ez a korábbi 1-2 tranzaciós másodpercenkénti sebességhez képest szintén nagy előrelépés.

És ehhez vegyük hozzá azt is, hogy a nagy mennyiségű tranzakciót nem követte a tranzakciós díjak emelkedése. Most nagyjából 0.00008 LTC-t kell egy tranzakcióért fizetni. Emellett még a Litecoin hálózat hashrátája is pörög, április 11-én 924,45 terahash per másodperces rátával történelmi csúcsot ért el. Most ennél valamivel alacsonyabb a ráta, de még így is történelmi, amit most ez a hálózat mutat. És a magyarázat? Pontosan mint a Bitcoin esetén, a Litecoinnál is a “bevésések”, azaz a Litecoin Ordinals NFT-k hozták meg a lendületet. Ma a Litecoin-alapú bevésések száma közel 4 milliónál tart. Azt még nem lehet tudni, hogy meddig fog a hihetetlen pörgés folytatódni az LTC világában, de már csak 64 nap van a következő LTC felezési eseményig. Az vízválasztó lehet.