Nagyot ugrott a Google keresések száma a ‘bitcoin’ kifejezésre

A Google keresések a “Bitcoin” kifejezésre a háromszorosára nőtt az elmúlt napok árfolyam emelkedése közepette.

A Google Trendek alapján a Bitcoin (BTC) rákeresések 35-ről 100-ra ugrottak a 90 napos időtartamú charton április 2-án miután a BTC árfolyama 4500 dollár (1.35 M Ft) fölé emelkedve röpke idő alatt 15%-ot emelkedett.

A metrika algoritmusánál a számok a relatív keresési érdeklődést mutatják a legmagasabb ponthoz képest egy charton az adott régióban és időintervallumban. A 100-as szám jelenti az érdeklődés csúcsát, az 50-es pedig nyilvánvalóan a csúcson mért érdeklődésnek a felét. 0 esetén a Google algoritmusa nem tudja mérni az adott kifejezésre az érdeklődést mert nem áll rendelkezésre elegendő adat.

Google Trendek bitcoin rákeresés

A statisztika szerint Afrikában, azon belül is Nigériában ugrott a legnagyobbat az érdeklődés, de Hollandia, Ausztria, Dél-Afrika és Svájc is felkerült a toplistára.

Magyarországon ezzel szemben még nem ütötte ki az érdeklődés a márciusi csúcsot, de a trend emelkedő a 30 napos Google Trendek charton. A Magyarországon Budapesten, Pest, Csongrád, Bács-Kiskun és Baranya megyében kerestek rá a legtöbben.

A bitcoin április 3-én ment az 5000 dollár fölé, melyre 2018 novembere óta nem volt példa, akkor már 3 napja folyamatos emelkedésben volt. Hogy mi állhat a hirtelen jött emelkedés mögött, arról még mindig megoszlanak a vélemények.

Tone Vays elemző szerint nem mindig van kiváltó ok egy emelkedés mögött, és kehet hogy csak spekulációs nyomás hatására kezdett el emelkedni: “A Bitcoin nem más mint bármilyen más eszköz.”

Mások szerint a Brexit körüli bizonytalanságok hatására a befektetők elkezdtek megszabadulni a fontjaiktól, megint mások szerint pedig az algoritmikus kereskedés áll az aranyeső mögött.

Ma reggel a BTC árfolyama valamivel 5000 dollár alatt kereskedik és a 24 órás kereskedési aktivitás oroszlánrésze a Tether (USDT) stabilcoinban történt. Meglepően magas a brazil reálban kötött ügyletek aránya.