Nagyot ugrott tegnap a Bakkt határidős ügyletek száma

A bitcoin (BTC) határidős kereskedési volumen a Nasdaq tulajdonos Intercontinental Exchange (ICE) Bakkt platformján 224 kontraktusra emelkedett október 9-én. Ez 796%-kal magasabb, mint az előző napon.

A Bakkt Volume Bot (@BakktBot) Twitter-számláján listázott nyomkövetési adatok alapján a szeptember 23-ai indulás óta a 224 ügylet minden idők legmagasabbját jelenti. Az ezt megelőző napon mindössze 25 volt.

A nagyarányú Bakkt volumennövekedést követte a bitcoin árfolyamának szolid ugrása október 9-én, mikor 8 200 dollárról 8 600 dollárra emelkedett.

A Bakkt indulása fordulópont a bitcoin intézményi elfogadottsága tekintetében. A bitcoinban elszámolt nagybefektetőknek szánt határidős platform terméke az első komoly szignál arra, hogy Wall Street kezd összemelegedni a 10 évvel ezelőtt a semmiből feltört decentralizált fizetőeszközzel, utalási rendszerrel, értékőrzővel és befektetési eszközzel.

Pedig a Bakkt induláskor jelentősen alulteljesített szemben a CME 2017. decembere óta piacon lévő dollárelszámolású bitcoin határidősökkel szemben.

Október elején a Binance Research pedig még arról jelentett, hogy a Bakkt indulása negatív hatással volt a bitcoin árfolyamára. Az indulás után esett a bitcoin árfolyama 10 000 dollárról egészen 8000 dollárig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük