A NASA felfedezett egy arany aszteroidát, mi garantálja ezek után az arany értékállóságát?

A korlátozott mennyiségű aranykínálat elleni egyszerű érv mindig is az volt, hogy nem tudjuk, mennyi van belőle kinn az űrben.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Az értékes nemesfém kínálata mégsem korlátozott

A NASA nemrég jelentette be, hogy hatalmas méretű arany lelőhelyeket fedezett fel az űrben. Olyan nagy mennyiségről beszélünk, hogy az arany jelenlegi árfolyamán mindenkit milliárdossá tenne. Természetesen ennyi arany bejelentésére az arany ára azonnal a mélybe zuhanna.

Hasonló eset nem történhet meg a Bitcoinnál.

Azon vállalatok előtt, amik megfelelő felszereléssel, szaktudással rendelkeznek – és természetesen anyagi erőforrással, most megnyílt az út, hogy kimenjenek az űrbe, és elkezdjék bányászni az aranyat, platinát és más nemesfémeket.

Így nézhet ki a Psyche 16 aszteroida ami mindenkit milliárdossá tehetne a Földön, már ha nem zuhanna össze az arany árfolyam pillanatok alatt | Forrás: Nasa

Ha megtalálják az aranyat, ki is tudják termelni és vissza is tudják hozni, mi állítja meg ezeket a cégeket a piaci értékesítéstől?

Ez a baj ezekkel a nemesfémekkel. Ha a fenti eset megvalósul, akkor már nem is annyira értékesek.

A Bitcoin ezzel szemben egy teljesen más állatfaj. Konszenzusra épül, és mindenkinek az a legfőbb érdeke, hogy betartsa a protokoll szabályait.

A Bitcoin korlátozott mennyisége tehát kódba van vésve. Más elemei is ellenálltak a változásnak, például a blokkméretét is próbálták már növelni, hogy több tranzakciót tudjanak lebonyolítani.

A valóság az, hogy bármilyen változást végigvinni a Bitcoin esetében nagyon nehéz feladat hiszen fejlesztők, bányászok, influenszerek, vállalkozások tőzsdék viszonylagos egyetértésére van szükség implementálásakor. Precízebben, nem is kell mindenkinek egyetérteni, mert bármely szereplő mondhatja azt, hogy forkolom a Bitcoint és létrehozom a saját változatomat. Végtelen mennyiségű Bitcoin lehet, de pontosan emiatt az eredeti, legnagyobb követőbázissal fog dominálni és ahelyett, hogy elértéktelenítenék, a forkbitcoinok csak még értékesebbé teszik mivel a userek többsége abba menekül, mely kiállta az idő próbáját.

A semmiből felbukkant gigantikus űrbéli aranyszikla nincs is olyan messze. Az Elon Musk típusú innovátorok bármikor dönthetnek úgy, hogy eljött az idő az űrbányászatra és elkezdik kifejleszteni rá a technológiát. Hová tennénk azt, hiszen rengeteg tonna aranyról beszélünk.

Egy gondolatkísérletképpen tegyük fel, hogy ez a most felfedezett aranyat Bitcoinra konvertálnánk.

Bitcoin: Kriptoarany

Azt jelentené, hogy a Bitcoin hirtelenjében többet érne, mint az összes befektetési eszköz értéke együttesen és a csillagok közé katapultálná az árfolyamát.

CRYPTO.COM💳 – Használd a linkünket regisztráláskor és 50💲 jóváírásban részesülsz.

Azzal is el lehet játszani, hogy vajon mi lenne, ha ez a sok arany egy másik digitális eszközbe vándorolna.

Az instrumentum befektetői azon nyomban a legnagyobb tőkebefektetés tulajdonosai lennének, és a blokkláncuk elhalványítaná a hagyományos piacokat is.

Az eszköz nagy része kereskedhetetlenné válni hiszen a tulajdonosai inkább ülnének rajta az életük végéig sem mint kereskednének vele, hogy ezzel is tovább növeljék az értékét.

Egy arany aszteroida méretű befektetés a top 100 kriptovaluta bármelyikébe alapjaiban formálná át az altcoin értékét és tulajdonosi struktúráját. Ha valaki ennyi pénzt fektetne be a BTC-be, biztos, hogy jelentős befektetés lenne, de nem rendelkezne a legnagyobb Bitcoin portfólióval, mert már így is a befektetők közel 50%-a csak tartja és nem kereskedik vele.

Más tokenek esetében mint a Tron, Neo vagy Cardano, azonban ekkora befektetéssel a teljes kínálat nagy részét felvásárolná, centralizálná azokat és ha nem lenne képes elegendő hasznosságot kapcsolni az eszközhöz, akkor befektetésével hosszú távon nulláig erodálná az értékét, ahogy az arany aszteroida kitermelése is tenné az arany aktuális árfolyamával.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.