Négyszer több tranzakciót bonyolított le az Ethereum hálózat mint a Bitcoin 2022-ben

Az Ethereum hálózaton lebonyolított összes tranzakció száma több mint négyszer haladta meg a Bitcoin tranzakciók számát. De 2022-ben még mindig a Bitcoin volt a legkeresettebb kriptopénz a Google statisztikái szerint.

Az Ethereum hálózat tavaly a teljes tranzakciós volumen tekintetében háttérbe szorította a Bitcoint. A Nasdaq és az Ycharts január 2-án a Redditen megosztott adatai szerint 338%-kal több Ethereum tranzakciót (408,5 millió) bonyolítottak le mint a Bitcoin tranzakciókat (93,1 millió) 2022-ben.

ETH vs BTC volumen

A grafikonon látható értékek millió tranzakcióban vannak megadva. Az átlagos napi tranzakciók száma az ETH esetében 1,1 millió, a BTC esetében 255 000 körül volt.

A Bitcoin hálózaton a tranzakciók volumene azonban egyenletesebb és periodikusabb volt, mint az Ethereum hálózaton. Itt sokkal nagyobb volatilitást tapasztaltak a tranzakciókban. Ez egyértelműen a kereslet erős ingadozásához köthető bizonyos időszakokban. Ilyen például egy új NFT bevezetésekor, vagy például a XEN pénzverés alkalmával bekövetkező kiugrásoknak volt köszönhető.

Az Ethereum esetében az erős tranzakciós volumenek az új évben is megmaradtak. A Bitinfocharts szerint az Ethereum tranzakcióinak száma január 2-án elérte a 924.614-et. Ez 300%-os növekedés a Bitcoin 229.191-es értékéhez képest ugyanezen a napon.

BTC ETH trx volumen

A mérőszámokat megosztó elemző azt mondta, hogy “szkeptikusan áll az emberekhez, akik azt gondolják, hogy egy nap megtörténhet a pozíciócsere, azaz a ’flippening’”. A flippening akkor következik be, amikor egy blokklánc megelőz egy magasabb rangú blokkláncot ugyanazon metrika, jelen esetben a tranzakciók és az aktivitás tekintetében.

A grafikonok azonban nem tartalmazzák a Layer 2-s tranzakciókat. Ezek az Ethereum előnyét még inkább növelnék a Bitcoin előtt ebben a mérőszámban. Az L2beat szerint az Layer 2-es tranzakciók másodpercenkénti száma október közepén valóban meghaladta az Ethereum mainneten lebonyolított tranzakciók számát, és azóta is fölötte van.

Még mindig a Bitcoinra keresnek rá a legtöbbet a Google szerint

Bár az Ethereum a tranzakciók és az aktivitás tekintetében előrébb járhat, azonban a Bitcoinra keresnek rá továbbra is a legtöbbször az interneten.

Január 1-jén az In Bitcoin We Trust hírleveléből kiderült, hogy 2022-ben a Bitcoin kapta a legtöbb figyelmet a Google keresőmotorjában, 28,4 millió havi Google-kereséssel világszerte.

Google keresés kriptók

Az Ethereum nem került fel a második, de még csak a harmadik helyre sem a keresési népszerűség tekintetében. Ezeket a helyeket a mémcoinok, illetve a Shiba Inu foglalta el. A negyedik helyre befutó Ethereumra az adatok szerint 3,8 millió globális havi keresés irányult.