Nehéz az átjárás a Bitcoin és az Ethereum blokklánca között, Buterin orvosolná

Az Ethereum társalapító Vitalik Buterin március 24-ei tweetjében arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nehéz az átjárás a két hálózat között.

Megoldásként egy decentralizált váltót javasol (DEX), ami bizalmat nem igénylő hídként funkcionálna a két vezető kriptovaluta projekt között.

Buterin tervei szerint a DEX szerveroldal nélküli lenne, hasonlóan az Uniswap automata likviditásprotokollhoz. Az Uniswap egyik érdekessége, hogy hagyományos értelemben nem rendelkezik megbízáskönyvvel és token – token cserét tesz lehetővé az Ethereum blokkláncán.

Egy Bitcoin – Ethereum DEX még jól is jönne a decentralizált tőzsde halovány teljesítményének, amik még nem igazán tudtak elterjedni a centralizált peerjeikkel szemben, mint amilyen például a CoinCash váltó is Magyarországon. Egyelőre nélkülözik a centralizált társaiknál megszokott kényelmet és előképzettség nélkül a használatuk meglehetősen nehézkes.

Vitalik azt is reméli, hogy egy ilyen DEX nem csak a BTC és ETH közötti átjárást könnyítené meg, hanem más blokklánc hálózatok számár egyaránt. Buterin a Zcash hálózatát emelte ki konkrétan, és megemlítette, a Zcash kreátor Zooko Wilcoxxal már többször beszéltek róla, de a tett még hiányzik.

>>>Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük