Nem kérnek az ügyfelek az FCoin kriptotőzsde újraindítási tervéből

A kudarcra ítélt kínai FCoin kriptotőzsde bejelentette visszatérését a kriptoszektorba, a kriptoközösség azonban már nem kíváncsi rá.

Amióta az FCoin bejelentette az ügyfelek pénzének elvesztését és az alapító részletes levelet tett közzé arról, hogy mi okozta a tőzsde kudarcát, a közösségből sokan exit scammel vádolják a kriptotőzsdét. A kriptorajongók inkább a korábbi problémák megoldását várnák a cégtől, nem pedig új projektek indítását.

Még nincs hivatalos bejelentés az FCoin weboldalán, csak egy re-tweet a támogatási oldalra mutató linkkel, amelyben azt írták, hogy az FCoin és az FMex hivatalosan is újraindul.

A bejegyzés szerint az FCoin egy olyan bizottságot hozott létre, amelynek a közösség képviselői is tagjai. Az ő feladatuk az FCoin és a szerződéses kereskedési platform, az FMex weboldalak újraindítása és egy kompenzációs terv kidolgozása. Ha ez mind megvan, a weboldalt a közösség fogja irányítani. Konkrét dátumokat azonban nem adtak meg. A közösség ugyanakkor aggódik és mérges, hiszen azt gondolják, hogy a tőzsde bukása csak egy exit scam. Véleményük szerint a társaság és az alapító csak összezavarta a kriptopiacot, hogy felnyomja az FCoin natív tokent (FT) a fedezettétel előtt. Ha ez nem is igaz, akkor is elvesztették az ügyfelek pénzét. Az ügyfeleik most teljes visszatérítést követelnek. Egy Twitter felhasználó azt írta “egyéb kérdések megvitatása előtt inkább tekintsétek át és hozzátok nyilvánosságra az adósságot.”

Exit scam vagy sem?

Az AnChain.AI blokklánc kutatói egy nemrégiben kiadott tanulmányban azt vitatták meg, hogy az FCoin incidens technikai problémák következménye vagy tervezett csalás eredménye volt. Emin Gün Sirer, az Ava Labs vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy “minden felügyelői kriptotőzsde természeténél fogva bizonytalan. Itt van az FCoin, volumene szerint az egyik legnagyobb tőzsde, amely exit scam gyanús.”

Eközben egyes felhasználók arra hívták fel a figyelmet, hogy az FCoin hivatalos angol nyelvű Telegramján már többen azt írták, hogy kártalanították őket, bár a kártalanítási folyamat rendkívül lassan halad.

Az FCoin még korábban néhány rendszerének és adatainak súlyos károsodásáról számolt be, amikor az alapító Zhang Jian eltűnt. Előtte Jian egy nyílt levelet adott ki, amelyben a tőzsde összeomlásával kapcsolatban azt írta, hogy megkezdődtek a kifizetések, de nincs elegendő pénz mindenki kártalanítására. Állítólag 61,2-113,7 millió dollárnyi BTC-t nem tudtak kifizetni a károsultaknak. Az iparág legismertebb szereplői is kifejtették véleményüket az üggyel kapcsolatban. Changpeng Zhao a Binance vezérigazgatója egyszerűen csalásnak nevezte az eseményt. A Tron vezetője Justin Sun viszont támogatásáról biztosította a kriptotőzsdét, mivel Jian-hoz baráti szálak fűzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük