Nem, nem állította le a CME a bitcoin határidős kereskedést

Tegnap jött ki a CME Group egy felhívással, miután elterjedt a hír, hogy felfüggeszti a bitcoin határidős és opciókereskedést a platformján. Erről szó nincs.

A CME annyit közölt, hogy a chicagói kereskedési felülete fog bezárni, hogy így kerüljék el a koronavírus terjedését. Azt is hozzátették, hogy az összes kereskedési termékükkel továbbra is kereskedni lehet a CME Globex platformon.

A CME Globex a CME elektronikus rendszere, azon keresztül lehet opciókkal és határidősökkel kereskedni.

A fizikai kereskedési helyszínt leszámítva tehát szó sincs arról, hogy a CME felfüggesztené a bitcoin határidős és opciós kereskedést. A zárás péntektől lesz esedékes.

A közleményükben azt is hozzátették, hogy nem regisztráltak koronavírusos esetet és a kereskedési tér megnyitását azonnal fontolóra veszik, miután több orvosi útmutató áll rendelkezésükre. Fontos megjegyezni, hogy a fizikai kereskedés, ami Chicagóban zajlik, csupán csepp a tengerben az online kereskedés volumeneihez képest.

A hírt, miszerint bezár a CME, felkapták a mainstream amerikai médiaportálok tévesen kommunikálva, ami részben hozzájárult a tegnapi rekordesésekhez a piacokon.

CME bitcoin határidősök átlag napi nyitott megbízása havonta | CME

Az is kiderült, hogy a CME Group bitcoin határidős kereskedési volumene tovább emelkedett februárban miután a kereskedők hedge pozíciókat vesznek fel a bitcoin árfolyam kockázatokkal és a “folytatódó világpiaci bizonytalanságokkal” szemben.

“A CME Bitcoin határidősök először az indulása óta két egymást követő hónapban átlépték a 10K átlagos napi volument, 10.5K megbízásra kúszva átlagosan az év kezdete óta, ez 119%-kal több egy évvel ezelőtthöz képest. A nyílt pozíciók szintén rekordon állnak 6 621 megbízással (33.1K értékű bitcoinnak felelnek meg) február 19-én,” írta a tőzsde, hozzátéve, az új bitcoin opciós megbízások száma szintén emelkedik.

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.