Valami nem stimmel a WEX kriptotőzsdén: tegnap 9000$ dolláron kereskedtek a bitcoinnal

A bitcoin árfolyama szinte semmit se változott tegnap és mégis, a szingapúri székhelyű WEX kriptotőzsdén több ezer dollárt emelkedett az árfolyam.

A World Exchange Services, azaz a WEX kriptotőzsde kereskedési adatai alapján a bitcoin árfolyama 8 999$ dolláron állt tegnap. Ezt egy rövid korrekció követte de még így is 7850$ dollárt ér jelenleg egy bitcoin. Ez több mint 1600$ dollárral van a globális BTC/USD átlagár felett.

A pumpa nem kímélt más WEX piacokat se, mint az USDT/USD árfolyamát, ahol a tether ára az 1.30$ dollárt is elérte annak ellenére, hogy az árfolyam elviekben az amerikai dollárhoz van rögzítve 1:1 arányban.

Egyelőre nem nyilvánvaló mi okozza a bitcoin messze átlag feletti kereskedési árfolyamát, de egyes sokak által követett traderek, mint Kazonomics is azt állítja, a tőzsde fizetésképtelen vagy egy ‘fogd a pénzt és fuss’ átverés zajlik.

Mások szerint nincs szó fizetésképtelenségről, csak annyi, hogy a WEX USD piacai likviditáshiánnyal küzdenek amire rádobnak egy lapáttal a kriptotőzsde magas kiutalásai díjai.

Tekintettel a WEX és más tőzsdék közötti árfolyam-különbségre, sok kereskedő kezd kísértésbe esni ettől a kihagyhatatlannak tűnő arbitrázs lehetőségtől. Mindazonáltal sok szakértő arra figyelmeztet, hogy ha az arbitrázs lehetőség túlságosan jónak tűnik, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is igaz.

“Kérdezd meg magadtól, miért van ez a túl jó, hogy igaz legyen arbitrázs lehetőség és ha lehetséges, kerüld el”, írta Alistair Milne, az Altana Digital Currency Fund befektetési igazgatója a Twitteren. “Ez mentett meg az Mt. Gox-tól.”

Nem ez az első alkalom, hogy az említett kereskedési platform gyanúba keveredett. Bár újak a tulajdonosai és a menedzsment is más, a WEX, amit korábban BTC-e-nek hívtak, egy több milliárd dolláros bitcoin pénzmosási műveletre irányuló nemzetközi vizsgálat kapcsán zárták be.

A WEX kriptotőzsdén a napi kereskedési volumen 28 millió dollár, ami a 42. legnagyobb kereskedési tőzsdévé teszi a platformot. A tőzsde még nem reagált a furcsaságokra.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

***FIGYELEM! A Ledger Blue offline walletet kivonják a forgalomból és csak a vállalati ügyfelek számára lesz kapható! Az utolsó 10 000 darabból még lehet vásárolni 229$ dollárért.***