A német tőzsde belép az intézményi Bitcoin kereskedésbe

A Deutsche Boerse, a neves német tőzsdeüzemeltető hivatalosan is bevezetett egy a kriptovaluták kereskedésére szakosodott, szabályozott platformot. Az új kriptotőzsde az intézményi befektetők igényeit fogja kiszolgálni.

Ez a mérföldkő követi a cég tavalyi bejelentését. Korábban már jelezték ugyanis, hogy a német tőzsde egy ilyen platform létrehozását tervezi.  Majd ezt követően februárban a tőzsde további engedélyeket szerzett a német szabályozó hatóságoktól.

A német tőzsde kriptotőzsdéje

Az, hogy a Deutsche Boerse elindította ezt a szabályozott spot platformot a kriptoeszközök számára, jelentős fejleményt jelent az európai pénzügyi piacon. Ez egy stratégiai lépés az intézményi befektetők kriptovaluta piac iránti növekvő érdeklődésének és részvételének kielégítése felé. A szabályozott platform létrehozására vonatkozó döntés megerősíti a kriptovalutákat, mint életképes eszközosztályt. Növekvő elismertséget és legitimitást hoz ugyanis a hagyományos pénzügyi kereteken belül.

A platform megnyitásának időpontja igazodik a Bitcoin, piaci kapitalizáció alapján a világ legnagyobb kriptovalutájának jelentős árfolyam emelkedésééhez. A bitcoin BTC Price BTC Price a közelmúltban újabb mindenkori csúcsot ért el, túllépve a 69 000 dolláros határt. A Bitcoin értékének ez a felfutása a befektetők fókuszpontja most, és jelentős tőkebeáramlást vonzott a kriptovalutába, különösen az Egyesült Államokban jegyzett bitcoin ETF-eken keresztül.

A Deutsche Boerse készen áll arra, hogy hozzájáruljon a kriptovaluta kereskedelem fejlődő környezetéhez. Szabályozott és biztonságos környezetet biztosít az intézményi befektetőknek a digitális eszköztranzakciókhoz. A lépés várhatóan elősegíti a fokozott intézményi részvételt a kriptopiacon Európában is. Ami potenciálisan új tőke- és elfogadottsági hullámot indíthat a feltörekvő iparágban.

A Deutsche Boerse szóvivője szerint az újonnan elindított platformon a kereskedés a tervek szerint még ezen a héten megkezdődik.