A Deutsche Börse többségi részesedést szerzett a Crypto Finance-ben

Többségi részesedést szerzett a Deutsche Börse a Crypto Finance nevű svájci vállalatban. A Crypto Finance különböző kriptotermékeket, köztük befektetési alapokat kínál, amelyeket a FINMA szabályoz.

Mivel a frankfurti tőzsdét működtető cégről van szó, ez a felvásárlás azt jelenti, hogy a kriptovaluták mostantól a tőzsdére is beléphetnek.

A Deutsche Börse és a Crypto Finance közötti megállapodás

Annak ellenére, hogy a Deutsche Börse és a Crypto Finance közötti megállapodás már júniusban megszületett, a tranzakcióra csak december 15-én került sor. A hivatalos közlemény szerint a felvásárlás célja egy független, átlátható és könnyen bővíthető rendszer kiépítése az európai szabályozás alá tartozó digitális eszközök számára.

A Deutsche Börse december 15-től közvetlen hozzáférést biztosíthat ügyfeleinek a különböző kriptovaluta befektetési szolgáltatásokhoz. A megállapodás szerint a Crypto Finance a Deutsche Börse ügyfélhálózatát és infrastruktúráját használhatja a további növekedéshez és terjeszkedéshez, ezzel is bővítve a csapatát és lefedettségét. A svájci cég leginkább Németországra, Európára, Szingapúrra és Ázsiára fog összpontosítani.

Lemondott a Crypto Finance AG társalapítója

A többségi részesedés megszerzését követően lemondott az igazgatótanács ideiglenes elnöke és a Crypto Finance AG társalapítója, Tobias Reichmuth. Helyét Eric Leupold, a Deutsche Börse készpénzpiacának vezetője vette át. Egyébként a vezetőségben más változás nem lesz, Jan Brzezek, a másik társalapító is a posztján marad.

Eric Leupold elmondta:

“A Crypto Finance szakértelmének és az általuk kifejlesztett technológiáknak köszönhetően most lehetővé tehetjük a pénzügyi intézmények és a professzionális befektetők számára, hogy belépjenek a digitális eszközök piacára. Ez egy újabb lépés a digitális eszközökkel kapcsolatos stratégiánkban.”

Jan Brzezek, a Crypto Finance vezérigazgatója hozzátette:

“A legtöbb pénzügyi intézmény egyre inkább a digitális eszközökbe akar befektetni, és megbízható partnert keres. A Deutsche Börse megbecsült hírnevével és a pénzpiaci infrastruktúra működtetése terén szerzett széles körű szakértelmével elnyeri ezt a bizalmat. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy kollégáinkkal, meglévő és új ügyfeleinkkel, valamint partnereinkkel együtt folytathatjuk sikertörténetünket.”

A megállapodás szerint a Crypto Finance továbbra is független vállalatként fog működni. A svájci cég leginkább olyan ügyfelekre fog összpontosítani, mint a bankok, vagyonkezelők, fintech startupok és pénzügyi közvetítők.

Egyre több intézményi befektető lép be a kriptoszektorba

A német cég Crypto Finance felvásárlása azt mutatja, hogy az intézményi befektetőket egyre inkább vonzza a kriptovaluták piaca. Jelenleg Németországban fut a legtöbb bitcoin csomópont a világon, és az a tény, hogy a Deutsche Börse is lát lehetőséget a kriptovalutákban, feltehetően a kriptopénzek népszerűségének növekedését fogja eredményezni az országban.

Nem véletlen, hogy egyre több vállalat igyekszik betörni a kriptoszektorba: a teljes kriptopénzpiac jelenleg 2,2 billió dollárt ér. Ebből csak a Bitcoin közel 1 billió dollár.

A kriptó további terjedése szempontjából nagyon fontos lenne, hogy a hagyományos bankok ne féljenek tőle, hanem vegyék tudomásul ezek használatát. Valószínűleg ez a Deutsche Börse szándéka is, hiszen a cég úgy döntött, hogy többségi részesedést szerez egy olyan kriptovalutákkal foglalkozó vállalatban, mint a Crypto Finance. Vélhetően nem a német cég lesz az utolsó, amely a hagyományos pénzügyi szektor mellett a kriptoszektorba is belép.