Németország még 2019-ben digitális token szabályozást vezet be

Németország még a nyáron digitális token szabályozást vezethet be a blokklánc alapú kötvényekre, jelentette május 9-én a Handelsblatt.

Webtárhely, dedikált VPS szerverek Bitcoinért Izlandról névtelenül

Thomas Heilmann a koalíciós kormány blokklánc ügyekért felelős államtitkára a cikkben elmondta, az új törvénytervezetre már megvan a szükséges támogatás, de nyáron tervezik csak bevezetni.

Heilmann szerint egyrészt szükséges, másrészt előnyös Németországnak a blokkláncok innováció felkarolása egy baráti szabályozás keretében.

“Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy elkezdjük terjeszteni a blokklánc technológiát Németországban, különösen már 2019-ben,” idézte a politikust a Handelsblatt.

Németország a digitális innovációk terén kifejezetten lassan lép és ez igaz az elosztott főkönyvi technológiára és killer appjaira, a kriptopénzekre is. A Bitcoin jelentette inkluzív innovációt és kisebb tokeneket pedig különösen óvatosan kezelik.

A helyzet csak az elmúlt hónapokban kezdett el változni miután a hatóságok is felfigyeltek az egyre erősödő adoptációs trendekre.

A nyáron bevezetésre kerülő szabályozás értelmében az eddig papíralapú tokenizációval egyenlő jogi státust kapa digitális, blokklánc alapú tokenizáció ezzel kikerülve a jogi szürke zónából.

“A nemzeti kormány végre felébredt,” kommentálta Frank Schaeffler, a Szabaddemokrata Párt blokklánc szakértője:

Most mindennek gyorsan kell történnie. A kriptokibocsátók és a befektetők szabályozott piactereket szeretnének amik a nemzetközi porondon is versenyképesek lehetnek. Németországnak megvan az esélye rá, hogy kulcsfontosságú szereplővé váljon.

A múlt hónapban Liechtenstein állt teljes mellszélességgel a kriptók mellé azzal, hogy blokklánc alapú kötvényt bocsátott ki az ingatlanpiacnak. A héten pedig ott is elfogadták a tokenizációs és blokklánc szabályozást.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük