Németországban jöhetnek a blokklánc alapú értékpapírok

A Reuters jelentése szerint Németország elfogadta azt a törvényt, amely lehetővé teszi az elektronikus értékpapírok blokkláncon történő nyilvántartását.

Blokklánc alapú értékpapírok

Németország új törvénye megszünteti azt a hagyományos követelményt, amely előírta, hogy bárki, aki értékpapírokat bocsát ki vagy birtokol, papíron igazolja a tranzakciókat. A továbbiakban már blokklánc-hálózatokat is lehet használni az értékpapírok kezelésére Németországban.

Az értékpapírok mostantól blokklánc-technológián alapuló nyilvántartásokban, vagy a bankok vagy értékpapír-letétkezelők által vezetett digitális nyilvántartásokban is tarthatók.

Christine Lambrecht német igazságügyi miniszter dicsérte az új jogszabályt, amely nagyobb jogi egyértelműséget biztosít a blokklánc német értékpapír-iparban történő alkalmazásakor. Megjegyezte, hogy a törvény növelni fogja az új technológiák lehetőségeit.

Olaf Scholz német pénzügyminiszter hozzátette: „a papíralapú igazolás nosztalgikus okokból kedves lehet egyesek számára, de a jövő az elektronikus változaté”. A blokklánc előnyeit felidézve felhívta a figyelmet a rezsiköltségek és a munkaerő csökkentésére.

blokklánc alapú értékpapírok

Vegyes üzenetek a kriptovalutáról Németországban

Habár Németország bullish a blokklánc alapú értékpapírok kibocsátással kapcsolatban, mégis sok kritika érte a vállalati kibocsátású stabilcoinok miatt.

Scholz nemrégiben kijelentette, hogy “a kormányoknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a deviza monopólium az államok kezében maradjon”. Ez a megjegyzést valószínűleg az Egyesült Államokban nemrég előterjesztett STABLE törvény indukálta, valamint a Facebook azon tervének fényében tette, hogy a technológiai vállalat piacra bocsájtja a Diem stabilcoint.

A STABLE törvényjavaslat megkövetelné a kriptocégektől az Egyesült Államokban, hogy a stabilcoin kibocsátók szerezzenek banki okiratot és hatósági jóváhagyást, mielőtt bármilyen stabilcoint forgalomba hoznak.

Általánosságban Németország a kriptovaluta vállalkozásokat körülvevő szigorú szabályozásról híres, amelyek nagy akadályt jelenthetnek a kisebb startupok belépésekor. A mai hírek azonban a jövőbe mutatóan azt jelezhetik, hogy az ország fenntartásokkal, de nyitottabbá válik az új blokklánc technológiákra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük