Van már egy DIEM, ami most beperli a Facebookot és a Libra-t

Úgy tűnik, hogy a Libra Association-ben valaki elfelejtett lefuttatni egy Google-keresést, mielőtt átnevezték volna a szervezetet Diem Association-re. Vagy úgy gondolják, hogy a Facebookkal a hátuk mögött valószínűleg megengedheti magának, hogy ne is törődjenek az ilyen dolgokkal.

Friss hírként jelent meg, hogy a DIEM nevű londoni székhelyű FinTech startup jogi lépéseket fontolgat a Diem Association és/vagy a Facebook ellen a névhasználat miatt – derül ki a Sifted európai FinTech kiadvány beszámolójából.

Diem Association, korábbi nevén Libra Association, a blokklánc alapú Diem Network, korábbi nevén Libra Network irányító testülete. Nemzeti valutákhoz, például a dollárhoz kötött stabilcoinokkal nyújtanak fizetési szolgáltatásokat.

Diem Association

Tiszta lapot kezd a Diem Association névvel

Ahogy múlt héten mi is beszámoltunk róla, a Libra márkanevet váltott, mondván, hogy az új név “a projekt új hajnalát jelenti”.

Egy új nap, távol a negatív sajtótól, amely a Libra-t szorongatta. A 2019 júniusában nagy nyilvánossággal elindított svájci nonprofit szervezetet úgy tervezték, hogy irányítsa a Libra hálózatot a Facebook számára, amely integrálni szeretné a digitális pénznemben történő fizetéseket a platform minden alkalmazásába, beleértve a WhatsAppot is.

A dolgok azonban nehezen mennek a Libra számára. 2019 októberében egyetlen nap alatt olyan partnerek, mint az eBay, a Mastercard, a Stripe és a Visa léptek ki a projektből. Közülük többen szabályozási kérdésekre hivatkoztak a kilépés okaként. A Diem vesszőfutása azonban továbbfolytatódik. A G7 országok pénzügyminiszterei múlt héten üléseztek, és az agenda része volt a digitális pénzek szerepe is. A Diemmel ott sem bántak kesztyűs kézzel.

Van egy ilyen nevű statup

A DIEM nevű Fintech startup egy algoritmust használ az ügyfelek tételeinek beárazásához. Ezután az ügyfelek eladhatnak dolgokat a startupnak és készpénzt kaphatnak cserébe. Olyan, mint a Carvana, de szélesebb termékválasztékkal.

“Kis startupként aggódunk amiatt, hogy a Libra hírhedtté vált intézkedéseinek köszönhetően az ügyfeleink összezavarodnak, és ez jelentősen befolyásolhatja növekedésünket” – nyilatkozta Geri Cupi, a DIEM alapítója és vezérigazgatója.

Chris Adelsbach, a londoni startup egyik fő befektetője, a Sifted-nek elmondta: „Nem lett volna nagy erőfeszítés kideríteni a Facebooknak, hogy van-e még egy ilyen nevű cég a pénzügyi szolgáltatások területén … Nyilvánvalóan azt a nézetet vallották, hogy „eltiporhatjuk őket, mi vagyunk a Facebook”.

A startup állítólag feljelentést tervez tenni a Facebook vagy a Diem Association ellen.

Hadd folytatódjon tovább a név körüli civakodás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.