NEO/USD technikai elemzés: mit tudnak a nagyhalak, amit mi nem?

A NEO kriptovalutánál az elmúlt napokban komoly tőkeáramlásnak lehettünk szemtanúi. Ez a tempó gyorsnak tűnik és teret ad spekulációknak, amelyek szerint a nyári mélypont óta 70%-ot dagadó valuta növekedésének még közel sincs vége. Véleményünk szerint a NEO felkészül a 2020-as évre, amely invesztíciós szempontból biztató.

Technikai elemzés NEO/USD

Bár az elmúlt napokban a NEO/USD páron a NEO rendre pozitívban zárt, mi mégis óvatosságra intenénk a kereskedőket, hisz már látni a gyengülést a bikák részéről. A mellékelt ábrán megfigyelhető a szilárdnak tűnő támaszvonal 10,65 dolláron. Valószínűnek tartjuk ezen pontról való elrugaszkodást egész a 13,18 dollárig. A NEO jelenlegi értéke 11,32 dollár, bár ahogy előbb jeleztük, a csökkenés a támaszvonalig (10,65 USD) elkerülhetetlen.

Az ábrán megfigyelhető továbbá az ellenállás csatornája is, ami 13,18 – 14,36 dollár közé húzható be. Szóval kereskedés szempontjából a támaszvonalnál való beszállás 1–2 héten belül 25–30%-os haszonnal is kecsegtethet.

A kulisszák mögül: Vajon tudnak valamit a nagyhalak, amit mi még csak sejthetünk?

A technikai elemzést félretéve koncentráljunk a hírekre a NEO háza tájáról… amire jó alkalom volt a Neo Live Veronica Wonggal. A Telegram kérdezz-feleleken beszéltek a jövő évi tervekről értékesítés és marketing szempontjából is. Szintén megpróbáltak reagálni azokra a vádakra, miszerint az elmúlt hetekben Kína manipulálja a kriptók világát és a piaci árakat. Mert ha ez nem manipuláció, akkor mivel magyarázható a 70%-os növekedés (Olvastad már? Ismerd meg Alexey Andryunint, aki a kriptopiacok manipulációjából él)? Új partnerkapcsolat van a láthatáron? Új befektetők tették le a NEO mellett a voksukat?

RSI és MACD

Az RSI-ből kiindulva komoly terület van az árcsökkenésre. Azon kívül a görbe indikátora nem képes kialakítani komoly stabil mélypontot, amiről el lehetne rugaszkodni. Az MACD hasonlóan árcsökkenés jeleit mutatja, de ez esetben már közel a határ egy lehetséges elrugaszkodásra. Alátámasztja a fent mellékelt ábrán való csökkenést a 10,65 dollárig, majd az erősödést.

Végszó

A NEO az altcoinok között szépen muzsikál. A csoport a jövő évben valami nagy dobásra készülhet. A mostani Neo Live konferencia is csak alátámasztja, hogy velük igenis számolni kell. Egy ekkora projektnél mint a NEO nem törvényszerű az év végi csökkenés.

FIGYELEM: Ezen cikk nem tartalmaz direkt befektetési tanácsokat. Minden befektetés előtt ajánlott saját analízist végezni, és befektetés előtt minden esetben mérlegelni a lehetséges rizikók forrásait és mértékét.