New York polgármestere nem vacakol, már a héten érkezik az NYCCoin

New York nemrégiben megválasztott polgármesterének nemcsak a szája jár. A Twitteren bejelentette, hogy már a héten megérkezik a Big Apple saját érméje, az NYCCoin.

“Örömmel üdvözöljük Önöket a Web3 globális otthonában!” – írta a kriptobarát Eric Adams, New York város polgármestere a NYCCoin kapcsán.

A NYCCoin, az amerikai város saját kriptopénze november 11-én indul, melyet a polgármester teljes mellszélességgel támogat. A New York-ra összpontosító kriptopénzt a CityCoins indítja el, ugyanaz a cég, amely a MiamiCoin-t is biztosítja. A projekt a bitcoin blokkláncra épített Stacks protokollt használja az okosszerződések alkalmazásához és az érmék kibocsátásához.

A CityCoins november 9-én tweetelte, hogy a héten aktiválja a NYCCoin bányászatot, miután Adams november 4-én kijelentette, hogy szeretne egy “CityCoin for NYC” kriptopénzt, csakúgy mint a floridai Miami.

Az örömhírt Adams is megosztotta a Twitteren.

Eric Adams-et november 2-án választották meg New York polgármesterévé, és 2022 elején veszi át a város vezetését. A 61 éves demokrata határozottan támogatja a kriptopénzeket, és megfogadta, hogy az első három havi fizetését bitcoinban (BTC) veszi fel. Később kijelentette, hogy a helyi iskolákban a kriptooktatást szorgalmazza, hiszen a fiatal generációnak mindenképpen meg kell ismernie a kriptovalutákat és a mögöttük lévő technológiát.

Miamiban a városi biztosok megszavazták, hogy elfogadják a Miami Coin-t, azonban a CityCoins megjegyzi, hogy hivatalosan még nem lépett partnerségre a New York-i városvezetéssel, annak ellenére, hogy Adams a közösségi médiában támogatta a projektet.

“A CityCoins, akárcsak a NYCCoin, alulról jövő kezdeményezés. Ahogy a közösségek a CityCoins köré gyűlnek, arra ösztönözhetik polgármesterüket, hogy igényelje a város által fenntartott tárcát, és kezdje el a pénz használatát” – olvasható a weboldalon.

Ha New York városa rábólint a CityCoins-nal való együttműködésre, akkor hozzáférhet egy ún. tartalék tárcához, amely az összes NYCCoin bányászati jutalom 30%-át tartalmazza. A pénzeszközöket a város különböző kezdeményezések finanszírozására használhatja fel. Miami polgármestere, Francis Suarez például kijelentette, hogy az érmét a kriptooktatásra, a hátrányos helyzetű közösségek támogatására és az éghajlatváltozás kockázatainak csökkentésére fogja fordítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.