Nincs többé kriptopénz vásárlás a Wells Fargo ügyfelei számára

A Wall Street bankóriása egy ügyfelének írt válaszában kijelentette, hogy a Wells Fargo nem engedélyezi a kriptovalutákkal kapcsolatos tranzakciókat.

A Twitter közösségnek is volt egy-két szava az esethez

A történet egy aggódó Wells Fargo ügyfél Twitter bejegyzésével kezdődött, ahol a következőket írta:

Valami furcsa történik a bankomnál, a Wells Fargonál… Nem tudok kriptót vásárolni sem a Cash applikáción, sem a Coinbase-en keresztül. Amikor a bankkártyámat próbáltam csatlakoztatni, a következő üzenetet kaptam: „Nem található bankkártya”, pedig nem rég használtam a számláim befizetésére.

Ezzel nem is lenne gond, hiszen bármelyik banknál hiba csúszhat a rendszerbe. A gond a bank válaszánál kezdődött, amely így szólt:

Köszönjük, hogy megkeresett bennünket. Sajnos a Wells Fargo nem engedélyezi a kriptovalutákkal kapcsolatos tranzakciókat.

A rövid és lényegre törő válaszra a kriptoközösség tagjai hevesen reagáltak. Többen is arra buzdították a bank ügyfeleit, hogy hagyják el a bankot, hiszen az korlátozza saját pénzük tetszőleges használatát. Sőt, néhányan ki is jelentették, hogy többé nem kívánnak a Wells Fargo ügyfelei lenni.

A bank kriptoellenes álláspontja persze nem újdonság, hiszen már 2018-ban megtiltották ügyfeleik számára, hogy hitelkártyáikkal kriptovalutákat vásároljanak. A tiltást azzal magyarázták, hogy a bitcoin és a hozzá hasonló kriptovaluták rendkívül kockázatos befektetésnek számítanak. Persze nem a Wells Fargo volt az egyetlen bank, amelyik megtette ezt a lépést. Tavaly februárban a JPMorgan, a Bank of America és a Citigroup szintén megtiltotta a hitelkártyán keresztüli kriptovaluta vásárlást, ugyanazokra az okokra hivatkozva.

Sokan a Wells Fargo szabálytalan tevékenységeire hívták fel a figyelmet

A kriptoellenes bankok legtöbbször a kriptovaluták illegális tevékenységekre való használhatóságát hozzák fel használatuk ellenérveként. De mi a helyzet a bankokkal? Vajon ők mindig betartják a jogszabályokat? Korántsem. Több Twitter felhasználó is a Wells Fargo által elkövetett szabálysértésekre hívták fel az emberek figyelmét.

Az egyik felhasználó egy képet is megosztott a bank által 2000 óta elkövetett szabálysértésekről. A kép alapján a Wells Fargo 105 szabálysértést követett el és 14 milliárd dollár értékű büntetést szabtak ki ellene az elmúlt 19 évben. Ezek az adatok jól mutatják, hogy a bankok messze nem olyan ártatlanok, mint azt egy átlagember gondolná. Sőt, a pénzmosás sem áll tőlük távol, annak ellenére, hogy ezzel általában a kriptovalutákat szokták vádolni.

Egy biztos, minél több ilyen esettel találkozunk, annál többen fognak átpártolni a kriptovaluták oldalára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük