Norvég óriáscég lép be a kriptopiacra

Nap-nap után lehet olyan híreket olvasni, hogy mely cégek csatlakoznak a Bitcoinba fektetők táborához. A mai napra is jutott egy ilyen. A norvég, ipari befektésekkel foglalkozó Aker ASA bejelentette, hogy külön vállalatot indít, amely a BTC befektetésekkel fog foglalkozni. Alapvetően mostanáig főleg amerikai nagyvállalatok kapcsán írtunk bitcoin befektetésekről, de ezen cégek úttörők voltak. Most már viszont a világ minden részén látni a fokozott érdeklődést a kriptovaluták és főleg a bitcoin iránt. Épp tegnap írt róla a CryptoPotato, hogy az ázsiai okostelefonpiac egyik nagy szereplője, a Meitu is beszállt a bitcoin befektetők közé. És ahogy az erről szóló beszámolók kapcsán mindenki ír róla, ma már BTC-be fektetni egyáltalán nem különlegesség. Inkább egy széles körben elfogadott pénzügyi befektetési forma, ezt mutatja most egy norvég óriáscég példája is.

Norvég óriáscég lép be a kriptopiacra

Mindenesetre az Aker ASA nem csak befektetni fog bitcoinba, hanem létrehoz egy olyan leányvállalatot, amely teljes egészében a befektetésekkel és a blokklánc-technológiával fog foglalkozni. Ennek neve Setee AS lesz és a tervek szerint a kriptoszektor más szereplőivel együttműködve fog befektetéseket végrehajtani. Akár más kriptovalutával foglalkozó cégekbe is. Itt érdemes megemlíteni, hogy a Setee AS relatíve úttörő lesz, ugyanis arra is fókuszálni szeretne majd, hogy a bitcoin tranzakciók validálása környezetbarátabb módon történjen. És nem éppen kicsi volumenről beszélünk, az alapvetően építőiparban, olajszektorban és halászatban szereplőnek számító cég minden szabad pénzeszközét bitcoinba fogja fektetni.

A Setee AS tőkéje pedig induláskor közel 60 millió dollár lesz majd. Az is kiderült közben már, hogy a Setee AS partnere a Blockstream lesz (róluk legutóbb itt írtunk), amely a blokklánc-technológiák egyik vezetője szereplője. Az Aker ASA tulajdonosa a norvég milliárdos üzletember, Kjell Inge Rokke, aki levelet is írt a lépések kapcsán az Aker AS részvényeseinek. Ebben annyit írt, hogy megtakarítási célként fogják használni a bitcoint, azaz hodlerek lesznek. Ugyanebben a levélben fejtegette azt is, hogy a bitcoin árfolyama akár nullára is eshet (bár most egészen más a helyzet). De ettől függetlenül ő a jövő monetáris rendszerének alapköveként tekint a kriptokra. Inge Rokke szerint ugyanis a bitcoin segítségével lehet a jövőben várható pénzügyi mélyrepüléseket megfelelően túlélni a különféle szektorokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük