A novemberi hard fork elmarad – megugrott a bitcoin árfolyama

A november közepére tervezett hard fork elmarad. A hírre reagálva közel 5%-ot erősödött a bitcoin, újabb rekord árfolyamot, a 7900 dollárt elérve.

A közösség megőrzése érdekében a hard fork elmarad

A kriptoközösség összetartása fontosabbEgy kör-emailben tájékoztatták a SegWit2x fejlesztői a nagyközönséget a projekt állásával kapcsolatosan. Mike Belshe, a Bitgo igazgatója foglalta össze, hogy miért döntöttek az iparág vezető személyiségei amellett, hogy a hard fork elmarad novemberben.

Az üzenet végén Mike Belshe aláírása mellett szerepel számos vezető iparági személyiség aláírása is, akik eddig a SegWit2x mellett tették le a voksukat.  A Xapo CEO Wences Casares, a Bitmain társalapító Jihan Wu, a Bloq CEO Jeff Garzik, a Blockchain CEO Peter Smith és Shapeshift CEO Erik Voorhees mind támogatják, a SegWit2x elhalasztását.

Az üzenetben ez szerepel:

“A célunk mindig is egy zökkenőmentes frissítés volt a bitcoin protokolljában. Bár továbbra is hiszünk benne, hogy szükség van a nagyobb blokkméretre – van ami még ennél is fontosabb számunka: hogy a kriptoközösség egyben maradjon. Sajnos mára világossá vált, hogy jelenleg nincs meg a kellő egyetértés a blokkméret növelése kapcsán. A hard fork pedig tovább oszthatja a kriptopközösséget és visszavetheti a bitcoin növekedését. Ez sosem volt a SegWit2x célja.”

A fenti okok miatt a SegWit2x aktiválása elmarad a tervezett november 16-ai dátumon. Emellett pedig nem neveztek meg további jövőbeli időpontot, amikor újra visszatérnének a kérdésre.

A hírre reagálva a bitcoin árfolyam újabb csúcsokra emelkedett.

Amint kijött a hír szerda este, a nagy hírügynökségek mind leközölték az új információt. Sok helyen hozzátették, hogy így megszűnt az a bizonytalan légkör ami a bitcoint jellemezte az utóbbi időben. A kereskedők, mint az ilyen esetben lenni szokott azonnal vásárlásba kezdtek, 5%-ot emelve a bitcoin árfolyamán fél óra alatt. Az árfolyam így 7500 dollárról 7899 dollárig erősödött.

hard fork elmarad

A gyors emelkedést egy még gyorsabb korrekció követte, másfél óra alatt 6977 dollárig esett vissza az árfolyam ami összességében 13%-os esést jelent. Így két órán belül ismét igen nagy volatilitás volt érzékelhető a piacon. A bitcoin árfolyama végül a 7300-7400-as szint között konszolidálódott.

Korábban már részletesen írtunk a SegWit2x-ről és a hard fork eseményéről a Bitcoin Bázison is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük