Novogratz: A Bitcoin 3000 évig lesz digitális arany, de az Ethereum felülmúlhatja

A Bitcoin lesz az arany digitális formája a következő 3000 évben, de az Ethereum túlszárnyalhatja, hogy a legjelentősebb kriptovalutává váljon, mondta Mike Novogratz.

Miközben felvázolta a Bitcoin és az Ethereum közötti különbségeket, Novogratz szerint az utóbbi lekörözheti a Bitcoint, hogy a legnagyobb digitális eszköz legyen.

Egy nemrég készült interjúban Novogratz, aki a Galaxy Digital vezérigazgatója is egyben, a kriptovaluta közösséget sürgette. Szerinte fokozni kellene az erőfeszítéseket a törvényhozó személyek oktatása érdekében a Bitcoinról és az egész piacról.

Vajon túl tudja szárnyalni az Ethereum a Bitcoint?

A ’flippening’ kifejezés néhány éve jelent meg a köztudatban. Azt az eseményt jelöli, amely során egy adott kriptovaluta megelőzi a Bitcoin piaci értékét. A szó keletkezésének idejében az Ethereum értéke a dollárhoz képest nőtt, miközben a Bitcoin elkezdett csökkenni.

Tehát a jelenlegi második legnagyobb digitális eszköz rajongói jogosan hitték azt, hogy a változás elkerülhetetlen. Habár az Ethereum ebben az évben valamennyire felzárkózott, eddig még nem sikerült felülmúlnia a nagytestvért.

A Bloombergnek nyilatkozva a Galaxy Digital vezérigazgatója hozzátette, hogy egy ilyen esemény bekövetkezése lehetséges, utalva az Ethereum hálózatának masszív növekedésére.

„Úgy gondolom, hogy egy napon az Ethereum még a világ legnagyobb kriptovalutájává is válhat, de egészen más felhasználással, mint a Bitcoin” – mondta a Galaxy Digital vezérigazgatója.

Az Ethereum blokkláncát a bizalom alapjaként is fel lehetne használni. Ez lenne a Web 3.0, ahol minden erre épülne. Másrészt elismerte, hogy a hálózat kihívókra is számíthat a Polkadot és a Solana személyében. Novogratz azonban úgy véli, hogy a végső győztes mégis az Ethereum lesz.

A kripto társadalomnak lépnie kell

Azzal, hogy az Egyesült Államok és más országok megvitatták a kriptovalutákra vonatkozó szabályozásokat, Novogratz ezeknek az iparra vonatkozó hatásukra tért ki. Hallgatva a törvényhozókat a Bitcoinról és más digitális eszközökről, rájött arra, hogy a közösségnek sokkal, de sokkal jobb munkát kell végeznie az ezekről való tanításban.

Szerinte a kriptotérben jártas emberek képesek és felelősek a kormányokkal való együttműködésre egy sajátos törvényhozói rendszer létrehozása érdekében.

Amikor ez létrejön, akkor növelni fogja a Bitcoin esélyeit az arannyal szemben. Továbbá elmondta, hogy a nemesfém 3000 éve létezik, és a következő 3000 évben a Bitcoin válhat az arany digitális változatává.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.