A Nasdaq reklám tőzsde létrehozásán dolgozik a blokklánc technológia segítségével

A bitcoin mögött álló blokklánc technológia újabb mérföldkőhoz érkezett. A technológiát ugyanis most arra készülnek felhasználni, hogy egy reklám tőzsde jöhessen létre, ahol hirdetéseket lehet adni és venni. 

Reklám tőzsde indul

A New York Interactive Advertising Exchange (NYIAX) kereskedési platform indulása 2017 utolsó negyedévében várható. A tőzsde szakmai és technológia hátterét a NASDAQ értékpapír és árutőzsde segítségével alakítják ki. A mögöttes technológiát pedig a blokklánc adja.

A NASDAQ segíti az új reklám tőzsde indulásátA reklám ipar az egyik legdinamikusabban növekvő és legjövedelmezőbb iparág. A kereskedelemi szektor versenye megköveteli, hogy a vállalatok hirdetésekkel és reklámokkal csalogassanak magukhoz még több vevőt. A NYIAX reklám tőzsde ezen iparág szereplőinek szeretne segíteni. Összehozza majd a hirdetőket reklám felületek biztosítóival. A platformon keresztül lehetőség nyílik majd a reklámok kereskedésére.

Hirdetőként és vállalkozás tulajdonosként jövőbeli hirdetési szerződéseket és megbízásokat lehet vásárolni majd a NYIAX kereskedési felületén vásárolni. A megosztott főkönyv és az okos szerződések ideális módot nyújtanak a tranzakciók tárolására, emelett pedig átláthatóvá teszi a kereskedést is. A NASDAQ bevonása még nagyobb hangsúlyt ad a projeknek. A neves tőzsde évtizedek óta van jelen az értékpapír piacon, valamint a blokklánc technológia sem ismeretlen számára.

A bejelentés szerint az interaktív reklám tőzsde most gyűjti az ügyfeleket a program megkezdéséhez, mely szeptemberben fog elindulni. A NYIAX elsődlegesen azokra a cégekre összpontosít most amelyek digitális hirdetésekkel foglalkoznak. Amint a reklám tőzsde működése biztos alapokon áll később bevonnák majd az offline hirdetési felületeket is a programba.

A NYIAX ügyvezető igazgatója, Lou Severine az alábbiak szerint nyilatkozott.

“Amint a reklám tőzsde eléri a kritikus tömeget a digitális hirdetések kapcsán, elkezdjük támogatni majd a televíziós, a nyomtatott és a rádiós reklám tevékenység piacát is.”

Új piac nyílik

Tőzsdén lehet reklámokkal kereskedniAz interaktív reklám tőzsde a hirdetéseket és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat kereskedési termékké alaítja át. Ezentúl már úgy lehet reklámokat is adni és venni majd, akárcsak a pénzügyi termékeket. Az okos szerződések és a blokklánc technológia pedig automatizálják az egész folyamatos és megfelelő biztonságot nyújt a rendszernek.

A technológia már számtalan új felhasználási lehetőséget talált magának az utóbbi időben. A blokklánc alapú reklám tőzsde csak egy a sok új innovatív megoldás között.