Olcsóbb gyógyszerek a blokklánc technológia segítségével

A tőke- és időigényes klinikai tesztek jelentik az új gyógyszerek piaci bevezetéséhez vezető folyamatok egyik gyenge pontját. A ClinTex célja, hogy a CTi platformja segítségével változtasson ezen. A platform blokklánc technológiát és gépi tanulást használ a klinikai tesztek minőségének és hatékonyságának növeléséhez.

350 milliárd dolláros szektor

A gyógyszerkutatás és fejlesztés jelenleg egy 350 milliárd dolláros szektor. Új gyógyszerek kifejlesztése és piacra juttatása átlagosan 2,5 milliárd dollárba kerül ahol a klinikai tesztek 80%-a átlagosan 11 hónappal átlépi kijelölt ütemtervet. A 11 hónapos késés egyrészt kieső bevétel a gyógyszergyártóknak, másrészt az ütemtervek tartása potenciálisan életeket menthet.

A CTi pontosan ezt kívánja orvosolni és a klinikai teszteknél gépi tanulást és predikciós elemzést alkalmazva proaktívan szűrné a fellépő potenciális problémákat és pontosan előre jelezné a tesztek befejezését.

A platform decentralizált mivoltát az Ethereum blokklánca és egy privát vállalati blokklánc kombinációja biztosítja. Hét natív dapplikációt támogat ami a klinikai tesztek kulcsfontosságú lépéseit felügyeli és optimalizálja.

A kis számok is nagy megtakarításokhoz vezetnek

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet és más uniós szabályozó szervek a helyes klinikai gyakorlatokkal összhangban megkövetelik a gyógyszergyártóktól hogy minden adatváltozást, azok kezdeményezőit és időpontjait rögzítsék. Ez azt is jelenti, hogy számos klinikai teszt során rengeteg idő megy az adatok integritásának fenntartására. A blokklánc főkönyv a tökéletes nyilvántartási eszköz az ilyen adatok vezetésére mivel rögzít minden egyes adatváltozást a láncon.

A klinikai tesztek nyilvántartása egyben segíti a ClinTex platformot is a fejlődésben. Minél több klinikai adat lesz elemezhető gépi tanulás segítségével annál hatékonyabbá válik a klinikai tesztek kivitelezésében. A hatékonyság pedig folyamatosan nő ahogy gyűlik a platformon végrehajtott gyógyszerészeti tesztek száma. Ha a CTi ha csak 1% százalékkal csökkenti a költségeket, már az is 35 millió dollár megtakarítást jelent a gyógyszergyártóknak évente.

A ClinTex token generálás kijelölt időpontja az év negyedik negyedéve, ahol CLX natív tokent osztanak szét a CTi ökoszisztémában és a befektetők között. Ha további részletekre vagytok kíváncsiak a projekt kapcsán, érdemes a korábbi cikkünket átolvasni a ClinTex megoldásáról. Amennyiben még mélyebben szeretnétek beleásni magatokat vagy a vállalkozásotok a gyógyszeripar területén tevékenykedik, keressétek fel a ClinTex honlapját, LinkedInjét. Ha direkt kérdésetek van a projekttel kapcsolatban, csatlakozzatok a cég Telegram csoportjához. Friss bejegyzéseket a cég Medium oldalán találtok és ha gyorsan szeretnétek értesülni a legfrissebb hírekről, kövessétek a csapatot a Twitteren.

***Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését. A Bitcoin Bázis semmilyen formában nem vállal felelősséget a közleményben leírt termék vagy szolgáltatás használata következtében bekövetkező esetleges kárért és veszteségért.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük